Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef i första linjen har du en viktig roll i vår förändringsresa. Du är en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet
Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Du är chef för sektion 12 på enhet 16 på skatteavdelningen i Södertälje. Sektionen består av 18 medarbetare och arbetar inom programmen privata händelser och driva företag med tonvikt mot inkomstbeskattning och integrerade utredningar. Sektionen arbetar även med service, exempelvis via telefon och att besvara mejl från kunder.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
 • kunna leda och fatta beslut
 • driva arbetet mot uppställda mål
 • visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
 • leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang
 • ha helhetssyn.

Du ska även ha:

 • avslutad högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom relevant område för tjänsten
 • aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom beskattningsområdet på Skatteverket.

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet som chef med personalansvar.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år. Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde december 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/767
Kontakt
 • Henrik Karlsson, enhetschef, 010-5744338
 • Annette Prössel, hr-specialist rekrytering, 010-5746194
Facklig företrädare
 • Henrik Ottestig, ST, 010-5746180
 • Thomas Karlsson, SACO, 010-5738783
Publicerat 2020-10-05
Sista ansökningsdag 2020-10-19

Tilbake til ledige stillinger