Vill du bidra till samhällsnytta genom ditt exjobb? Vi söker dig som läser datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande, och är utvecklingsorienterad och analytisk. Som exjobbare hos oss får du del av våra erfarenheter samtidigt som du bidrar med dina idéer.

 

Om exjobbet

Du skriver ditt examensarbete inom agil programvaruutveckling. Du undersöker agila mognadsmodeller och den eventuella nyttan med sådana när agil utveckling införs i en stor organisation. Frågeställningar som kan vägleda arbetet är:

  • Vad säger tidigare forskning om agila mognadsmodeller?
  • Hur kan data mining användas för kvantitativ analys av det agila arbetssättet?
  • Hur fungerar modellerna vid uppskalad agil utveckling?
  • Hur fungerar modellerna för utvärdering av organisationen övergripande, respektive som stöd för utveckling av enskilda team?

Till det här exjobbet söker vi en eller två studenter.

Syftet med exjobbet är att komma fram till en slutsats om vilken nytta en agil mognadsmodell kan tillföra Skatteverket, samt rekommendationer för utformning av en sådan modell.

I exjobbet ingår moment som litteraturstudier och inhämtning av kunskap om Skatteverkets agila arbetssätt genom till exempel intervjuer och studier av utvecklingsartefakter. Om det initiala arbetet talar för det, kan även Proof of Concept med data mining bli aktuellt.

Som exjobbare hos oss fördjupar du dina teoretiska kunskaper och får en inblick i hur det är att jobba på Skatteverket. Vi delar med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi får ta del av dina aktuella kunskaper och idéer. Genom att göra ditt exjobb hos oss bidrar du till samhällsutvecklingen.

Du gör ditt exjobb på it-avdelningen i Solna, och arbetet sker på distans.

 

Om dig

Hos oss behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Vår medarbetarpolicy gäller även för dig som student.

För det här exjobbet ska du:

  • ha förmåga att planera och strukturera ditt arbete
  • vara utvecklingsorienterad
  • ha analytisk förmåga.

Du ska även:

  • ha en pågående utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap, eller motsvarande, och skriva examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå. Vi anpassar arbetets omfattning enligt nivå.

 

Bra att veta

Du behöver ha en utsedd handledare för examensarbetet på din utbildning.

Bifoga studieintyg i din ansökan.

Arbetsuppgifterna kan vara placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras innan examensarbetet påbörjas.

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av din högskola/ditt universitet betalar vi en ersättning för din insats. Ett godkänt examensarbete som omfattar 30 högskolepoäng ger en ersättning på 30 000 kronor, 15 högskolepoäng ger 15 000 kronor. Är ni flera studenter som genomför examensarbetet delas ersättningen mellan er.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, mer om vad du kan göra hos oss som student och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vårterminen 2021
Löneform Uppdragsersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/890
Kontakt
  • Ulrik Petersson, Handledare, 010-5748126
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tilbake til ledige stillinger