Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Som revisor inom beskattning får du möjligheten att arbeta med utmanande utredningar genom ett teambaserat arbetssätt.

Om jobbet
Du utreder små och medelstora företag där det finns en risk för skatteundandragande eller andra fel. Utredningarna varierar i omfattning och komplexitet. I arbetet behöver du kartlägga, inhämta, bearbeta och analysera information. Du kommer i huvudsak att arbeta med revisioner men även andra utredningar inom olika skatteområden så som moms, arbetsgivaravgifter och inkomstskatt.  Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina arbetsuppgifter.

Du driver dina ärenden självständigt och vi arbetar teambaserat, det innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och leder fram till en både bred och djup kompetens inom skatteområdet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en del av våra team får du möjlighet att utvecklas och arbeta med fantastiska kollegor.

Du tillhör skatteenhet 19 med placering i Linköping, Norrköping eller Nyköping. Vi är totalt 180 medarbetare, ca 20 kollegor per sektion och ca 8 kollegor per team.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara kreativ, lösnings- och resultatinriktad
 • vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa och fatta beslut
 • ta ansvar för att driva ditt eget och teamets arbete framåt
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara stabil som person

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt ha flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom Skatteverket
 • några års aktuell erfarenhet av revisionsarbete från Skatteverket eller av revisionsarbete från annan verksamhet

Det är önskvärt att du har körkort för personbil. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/552
Kontakt
 • Lars Högström, hr-specialist, 010-574 91 56
 • Kerstin Ullerstig, Sektionschef, 010-576 15 51
Facklig företrädare
 • Carolina Arrio, SACO, 010-576 16 13
 • Anna Hylander, ST, 010-574 68 31
Publicerat 2021-04-23
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Tilbake til ledige stillinger