Vill du arbeta tillfälligt tillsammans med oss under EU-valet 2024? Har du erfarenhet av att arbeta med kvalificerat administrativt arbete inom offentlig förvaltning? Vi söker dig som vill arbeta i en myndighet som har en viktig och central roll i den demokratiska processen.

Valmyndigheten är central valförvaltningsmyndighet och ansvarar nationellt för att planera, samordna och genomföra allmänna val och folkomröstningar. Myndigheten har också ansvar för att hantera uppgifter inom ramen för Europeiska unionens medborgarinitiativ.

Om jobbet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som assistent är att biträda valenheten med administrativt stöd. Arbetsuppgifterna är breda och kvalificerade såväl som rutinmässiga. Inför val går det inte alltid i förväg att veta vilka arbetsuppgifter som blir aktuella. Du bör därför tycka om att arbeta med varierande uppgifter och snabbt kunna omprioritera när förutsättningarna ändras. Inom Valmyndigheten arbetar vi i team. Eftersom det är fråga om val är det aktuellt med tjänstgöring på andra tider än ordinarie arbetstid.

Som assistent kan du exempelvis arbeta med att följa upp leveranser av valsedlar och valmaterial och i det arbetet ha kontakt med partier, kommuner och i vissa fall våra leverantörer.

Inför val svarar du också på frågor från allmänheten om val främst på telefon men också i vårt frågeforum.  Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält och som assistent arbetar du i flera olika IT-system.

Skatteverket är värdmyndighet för Valmyndigheten och alla som arbetar för Valmyndigheten är anställda av Skatteverket med placering på Valmyndighetens kansli i Skatteverkets lokaler i Sundbyberg. Kansliet består av 40 medarbetare.

Vårt arbete präglas av en respekt och stolthet över det viktiga uppdrag vi har. Du planerar din egen arbetsdag och driver ditt arbete både självständigt och tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Vi erbjuder dig en flexibel arbetstid och det är viktigt för oss att skapa förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Valmyndigheten behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 •  ha en utpräglad serviceförmåga och trivas med många kontaktytor
 • vara analytisk, noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt
 • ha god prioriteringsförmåga, vara flexibel och kunna anpassa dig efter nya förutsättningar
 • ha hög integritet med förmåga att hantera konfidentiell information
 • ha god samarbetsförmåga. 

Du ska även ha:

 • gymnasieutbildning
 • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom offentlig förvaltning
 • it-vana med mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst goda kunskaper av att arbeta i Excel
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

Bra att veta

Anställningen är en visstidsanställning januari-juni 2024.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vår övergripande ambition är att Valmyndigheten upprätthåller det höga förtroendet för valsystemet och lägger därmed grunden till en stark demokrati. Vi är nav och motor i den svenska valprocessen med väljaren i fokus och driver utveckling ur väljarens perspektiv.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/626
Kontakt
 • Annica Sundel, enhetschef, 010-5757039,annica.sundel@val.se
 • Emma Rehnqvist Jackson, hr-specialist, 010-5722465,emma.rehnqvist.jackson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb