Vill du jobba i en komplex miljö där ditt driv och engagemang kan göra nytta på riktigt? Skatteverket har en samhällsbärande funktion och din roll som Change Manager är viktig. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I den här rollen erbjuder vi dig ett arbete där du behöver ha en god känsla för service samt intresse för teknik och it. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet som Change Manager alternativt liknande yrkesroll. Du kommer att få kvalitetssäkra införandet av it förändringar i produktionsmiljön. Informationsspridning både internt samt externt ingår i rollen via olika kanaler.

Du kommer bland annat, att samarbeta med it-tekniker, applikationsutvecklare, chefer samt interna och externa kontakter. Uppföljning och proaktivt förbättringsarbete gällande Change Management är också en del av ditt jobb. Arbetet är kvalificerat och du får nya kunskaper dagligen, både inom teknik och vår verksamhet.

Kompetensutveckling är en naturlig del av din vardag. För oss är det viktigt att du har bra balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör produktionssektion 4 inom enheten gemensam it-service på it-avdelningen, med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi ungefär 40 kollegor.

Skatteverket sitter i moderna lokaler i Sundbyberg och har en kultur som kännetecknas av ett agilt arbetssätt, högt i tak samt en öppen dialog för förändring och utveckling. Vi ansvarar för flera myndigheter såsom Skatteverket, Kronofogden, Valmyndigheten samt Myndigheten för Digital förvaltning.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • trivas med att arbeta i team och ha en mycket god samarbetsförmåga 
 • förmåga att lyssna in samt vara nyfiken för andras synpunkter och stötta dina kollegor
 • vara driven, kunna ta initiativ och se möjligheter 
 • ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska 
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa

Du ska även ha:

 • erfarenhet av att leda möten samt samverka och kommunicera med många olika parter
 • förmåga att koordinera driftsättningsaktiviteter och genomföra analyser av it förändringar.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att arbeta i och kunskap om ITIL och agilt arbetssätt. Som person gillar du att utveckla arbetssättet i teamet.

Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i stora komplexa it-miljöer. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt CV. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/640
Kontakt
 • Rolf Nåmark, Chef IT, 010-5741474
 • Jessica Wester, HR-specialist, jessica.wester@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-07
Sista ansökningsdag 2023-09-21

Tillbaka till lediga jobb