Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med utredningar som förebygger och motverkar skatteundandragande? I det här jobbet får du använda din förmåga att utreda och analysera komplexa skattefrågor. Du är också del av något större, tillsammans med andra myndigheter bidrar du till att förhindra att välfärdsystemet utnyttjas. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
I det här jobbet arbetar du med att utreda personer, företag och nätverk som systematiskt och medvetet minskar eller undviker att betala skatt. Det kan exempelvis vara att utreda felaktiga utbetalningar av moms, falska individuppgifter och oredovisad arbetskraft. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer både internt och externt.

Hos oss får du arbeta med kvalificerade utredningar som kräver att du har analytisk förmåga, är lösningsinriktad och noggrann. Du driver dina ärenden både självständigt och tillsammans med andra, har en god samarbetsförmåga och arbetar teambaserat med dina kollegor i en virtuell organisation. Arbetet förutsätter god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning.

Utvecklingsvägar hos oss kan vara att hantera flera skatteslag,  jobba som skatteutredare med vidare möjlighet att också bli skatterevisor. Vi eftersträvar ständigt lärande och utveckling både som organisation och för våra medarbetare. En viktig del av arbetet är att utveckla verksamheten. Är du intresserad kan du delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Skatteenhet 41 på Skatteavdelningen. Placeringsort är Luleå.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultat- och lösningsinriktad
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, avgränsa dina utredningar och fatta beslut
 • tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
 • vara stabil som person
 • ha god samarbetsförmåga
 • ta ansvar för att driva ditt arbete framåt för att nå resultat men samtidigt samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • vara van att arbeta i en digital och virtuell arbetsmiljö.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller inom en för anställningen annan relevant inriktning alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete av företag inom Skatteverket.
 • minst två års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom revision, redovisning eller analysarbete inom ekonomiområdet alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete av företag från Skatteverket eller annan brottsutredande myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader./

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Obs! Förlängd ansökningstid t o m 230529.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/375
Kontakt
 • Gustav Persson, sektionschef, 010-5723048
 • Susanne B Lundgren, hr specialist, 010-5774512
 • Ann Charlotte Odengran, hr specialist, 010-5723876
Facklig företrädare
 • Per-Åke Nilsson, SACO, 010-5732726
 • Jan-Peter Rauma, ST, 010-5724220
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb