Som HR-generalist med inriktning lön och personaladministration kommer du att ha en central och viktig roll vid såväl införandet av vårt nya lönesystem Heroma som i det fortsatta löpande arbetet och du kommer att få möjligheten att vara med och bygga upp vår nya lönefunktion. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du är vår specialist inom det löneadministrativa området och kommer att säkerställa att vi som arbetsgivare uppfyller vårt ansvar och våra åtaganden inom våra löneprocesser. Du behöver trivas med att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners då detta är en roll med många kontaktytor. Du behöver ha god kännedom om såväl löne- som personaladministrativa processer samt förstå helheten då du kommer att arbeta i gränssnittet mellan dem båda. I arbetsuppgifterna kommer också ingå att vara support till myndighetens chefer inom lönerelaterade frågor samt vårt kommande lönesystem Heroma.

Skatteverket kommer i maj 2024 att ansluta sig till lönesystemet Heroma via Statens servicecenter och initialt kommer arbetsuppgifterna att fokusera på införandet av den nya lönetjänsten samt uppbyggandet av ny lönekompetens. Vi har ett nära samarbete med Kronofogden och Statens Servicecenter i detta arbete.

Du tillhör HR-avdelningen och Kompetensförsörjningsenheten med placering i Göteborg. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Hr-avdelningen levererar tjänster till både Skatteverket och Kronofogden och består av sex enheter med medarbetare i Malmö, Göteborg, Sundbyberg och Östersund. På HR-avdelningen arbetar cirka 170 anställda. Kompetensförsörjningsenheten består av sektionen för HR-stöd samt tre rekryteringssektioner. Respektive sektion består av ca 15 medarbetare och på enheten är vi ca 70 medarbetare fördelat på orterna Sundbyberg, Göteborg och Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Agera självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter
 • Ha lätt för att samarbeta med andra och agerar som den självklara länken ut till kollegor och andra samarbetspartners inom ditt ansvarsområde
 • Ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
 • Vara en strukturerad person med starkt driv och pedagogisk förmåga
 • Ha förmågan att röra dig mellan operativ och strategisk nivå
 • Ha en god problemlösningsförmåga och tycker om att hantera komplexa problem.
 • Snabbt kan anpassa dig och sätta dig in i nya sammanhang och utmaningar
 • Kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa.

Du ska även ha:

 • Högskole- eller YH/KY-utbildning med lämplig inriktning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst 3 års aktuell arbetslivserfarenhet inom löneområdet och med lönesystem (Palasso, Heroma eller liknande) i en större organisation (fler än 500 medarbetare). Med aktuell erfarenhet avser vi de senaste fem åren.
 • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av löne- och personaladministrativa processer och system inkl. erfarenhet av schema- och bemanningsfrågor.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete där du skapat dig en god kännedom om övriga vanligt förekommande HR-processer på en HR-avdelning.

Bra att veta
Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Vi planerar för intervjuer under v. 30-31.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/457
Kontakt
 • Sarah Isaksson, sektionschef, 010-5723289
 • Caroline Inaborg, tf. sektonschef, 010-5743321
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
 • Anna-Stina Carlsson, ST, anna-stina.carlsson@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb