Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling med fokus på både teknik och juridik samt vill vara med och utveckla verksamheten på Skatteverket? Då kan uppdraget som verksamhetsutvecklare på stöd- och urvalsenheten på Skatteavdelningen vara något för dig. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att omhänderta utvecklingsuppdrag av olika slag och att bidra med underlag och rapportering till ledningsgrupper, uppdragsgivare samt riksdag och regering. Du förväntas även själv identifiera, föreslå och leda förbättrings- och utvecklingsuppdrag.

Du är ofta i samverkan med andra avdelningar inom Skatteverket, men även andra myndigheter och externa aktörer. Du använder din tekniska kompetens tillsammans med dina juridiska kunskaper för att kunna se digitaliseringens möjligheter men även uppmärksamma dess risker. Vidare arbetar du med att svara på remisser och bidrar med din kunskap till att identifiera behov av regelförändringar. Du planerar ditt eget arbete och driver dina arbetsuppgifter självständigt och i samverkan med andra. För att lyckas i arbetet krävs ett stort och brett kontaktnät både internt och externt då många av uppdragen spänner sig över flera avdelningar och myndigheter.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • ha ett gott bemötande och förmåga att skapa och inge förtroende
 • vara kreativ samt resultat- och lösningsinriktad
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • tala och skriva sakligt och tydligt både på svenska och engelska

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng)
 • aktuell och relevant erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare inom motsvarande verksamhet
 • några års aktuell erfarenhet av arbete kring utveckling av digitala lösningar

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av remisshantering och regelutveckling samt kunskaper inom regelverken för kassaregister, taxi och personalliggare. Det är även meriterande om du har erfarenheter av att samverka med externa aktörer.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/629
Kontakt
 • Karin Andersson, sektionschef, 010-5741802
 • Frida Hörnquist, HR-specialist , 010-5731618
Facklig företrädare
 • Marcus Bräutigam, SACO , 010-5746174
 • Charlotte Wistrand, ST, 010-5748086
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb