Vill du arbeta tillfälligt tillsammans med oss under EU-valet 2024? Har du erfarenhet av arbete med kvalificerat administrativt stöd till valgenomförandet? Vi söker dig som vill arbeta i en myndighet som har en viktig och central roll i den demokratiska processen.

Valmyndigheten är central valförvaltningsmyndighet och ansvarar nationellt för att planera, samordna och genomföra allmänna val och folkomröstningar. Myndigheten har också ansvar för att hantera uppgifter inom ramen för Europeiska unionens medborgarinitiativ.

Om jobbet
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som assistent är att biträda myndigheten med ett övergripande administrativt stöd, ansvara för Valmyndighetens ingående post och e-post, diarieföring samt arkivering. Arbetsuppgifterna är breda och kvalificerade såväl som rutinmässiga. Du bistår våra ordinarie assistenter med diverse administrativa uppgifter, efter behov. Du kommer också att delta i valarbetet, hjälpa till med distribution av valmaterial mm.

Du svarar också på allmänna frågor från allmänheten om val, både via telefon och mejl. Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält och som assistent arbetar du i flera olika IT-system.

Inför och under ett val är arbetet väldigt operativt och innebär mycket hantering av olika utskick och leveranser av valmaterial till kommuner, utlandsmyndigheter mm. Arbetet är självständigt, men kräver nära samarbete med all personal på Valmyndigheten.

Skatteverket är värdmyndighet för Valmyndigheten och alla som arbetar för Valmyndigheten är anställda av Skatteverket med placering på Valmyndighetens kansli i Skatteverkets lokaler i Sundbyberg. Kansliet består av 40 medarbetare.

Vårt arbete präglas av en respekt och stolthet över det viktiga uppdrag vi har. Du planerar din egen arbetsdag och driver ditt arbete både självständigt och tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Vi erbjuder dig en flexibel arbetstid och det är viktigt för oss att skapa förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Valmyndigheten behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en utpräglad serviceförmåga och trivas med många kontaktytor
 • vara analytisk, noggrann och ha ett strukturerat arbetssätt
 • ha god prioriteringsförmåga, vara flexibel och kunna anpassa dig efter nya förutsättningar
 • ha hög integritet med förmåga att hantera konfidentiell information
 • ha god samarbetsförmåga. 

Du ska även ha:

 • gymnasieutbildning
 • erfarenhet av administrativt arbete i samband med val
 • erfarenheter av arbete med allmänna val, gärna från central valmyndighet
 • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat administrativt arbete
 • it-vana med mycket goda kunskaper i Officepaketet och Sharepoint
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

Bra att veta
Anställningen är en visstidsanställning januari-juni 2024. Deltidsanställning är möjlig.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vår övergripande ambition är att Valmyndigheten upprätthåller det höga förtroendet för valsystemet och lägger därmed grunden till en stark demokrati. Vi är nav och motor i den svenska valprocessen med väljaren i fokus och driver utveckling ur väljarens perspektiv.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/698
Kontakt
 • Anna Nyqvist, kanslichef, 010-5757017,anna.nyqvist@val.se
 • Emma Rehnqvist Jackson, hr-specialist, 010-5722465,emma.rehnqvist.jackson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb