Vill du vara med och utveckla Skatteverkets IT-avdelning? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Nu söker vi dig som vill utvecklas inom prestandatestning och som inte räds för stora och komplexa tekniska miljöer. Som senior prestandatestare på IT-avdelningen har du ett omväxlande arbete som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med prestandatest i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat kontainerplattformar, samt tekniker och verktyg som Java, LoadRunner, Mulesoft, Angular, Javascript, Jenkins och React.

I nära samverkan med utveckling- och förvaltningsteam levererar teamet lösningar som hjälper till att skapa robusta och säkra system. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet där ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Som prestandatestare kommer du att vara ett stöd för utvecklingsteamen där ni arbetar med utveckling av metoder, tekniker och verktyg. Du kommer även arbeta med genomförande och underhåll av automatiserade funktionella och icke funktionella tester.

I rollen ingår även att arbeta med utvärdering av test- och övervakningsverktyg för användning i automatiska tester samt förvalta testverktyg, databaser, övervakningsverktyg och autotestmiljöer. Du kommer även att vidareutveckla och förvalta automatiseringsramverk för icke funktionella tester.

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. 

Du tillhör Applikationsenhet 5 på IT-avdelningen, med placering i Sundbyberg. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår  medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • god pedagogisk förmåga där du främjar ett stort kunskapsutbyte
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • god samarbetsförmåga
 • kunna arbeta självständigt
 • ha ett utvecklingsfokus samt vara flexibel
 • ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom all teknisk dokumentation är på engelska och supporten för verktygen sker på engelska

Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning med datainriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
 • god kunskap inom agil testmetodik förvärvad genom arbete 

Det är önskvärt om du har kunskap om och arbetat med ”Continuous Integration & Continuous Delivery”, Java, C, RedHat, Oracle, MS-Sql, OpenShift, JMeter, LoadRunner, JUnit, Cucumber, Selenium eller liknande testramverk samt erfarenhet av tekniska tester.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/769
Kontakt
 • Caroline Törnkvist, HR-specialist, 010-5736512,caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Kay Kojer, Sektionschef, 010-5748221,kay.kojer@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb