Vill du jobba i en komplex miljö med en samhällsviktig funktion som ligger i teknikens framkant? Här finns stora möjligheter för dig som vill utvecklas både på djupet och bredden inom ett eller flera områden. Vi erbjuder en hybrid arbetsplats med stor flexibilitet i vårt arbetssätt. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Skatteverket kultur kännetecknas av ett agilt arbetssätt med högt i tak och en öppen dialog för förändring och utveckling. Du blir en del av enheten gemensam IT-service (GITS) med cirka 300 medarbetare. Vi ansvarar för utveckling, underhåll och drift och levererar tjänster inom IT infrastruktur och plattformar till fler myndigheter, Skatteverket, Kronofogden, Valmyndigheten samt Myndigheten för Digital förvaltning. Du kommer att tillhöra ett agilt team, där varje person har en expertkunskap inom VMware.

Vår IT Infrastruktur bygger på VMware och vi vill nu förstärka vårt team med ytterligare en VMware-arkitekt inom området. I rollen som arkitekt på VMware produktportfölj blir du en nyckelspelare på Skatteverkets IT-avdelning. Du tillhör GITS Utvecklingssektion 2 som utvecklar och underhåller Skatteverkets IaaS plattform. Dina arbetsuppgifter som VMware-arkitekt innebär att du arbetar med utveckling och underhåll av Skatteverkets VMware infrastruktur tillsammans med dina kollegor inom ditt team. Du kommer att ha placeringsort på något av våra IT-kontor.

Just nu bygger vi nästa generation av plattformen, där vi ytterligare ska öka automatiseringen och vidareutveckla vår privata molnlösning för att hantera flera kunder.

Vi erbjuder mycket goda semestervillkor samt goda tjänstepensionsvillkor och förmåner för dig som är förälder. Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du kommer att få möjlighet till en flexibel arbetstid och en hybrid arbetsplats, det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Tillsammans arbetar vi med framtidens tekniklösningar!

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • förstå vikten av att skapa relationer med andra team för att nå de uppsatta målen
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker och kunna ställa om vid förändringar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska samt engelska

Du ska även ha:

 • flera års erfarenhet av VMware produktportfölj och en vilja att utvecklas ytterligare inom teknikområdet
 • ha erfarenhet av migreringar och uppgraderingar av VMware ESXi-plattformen och dess tillhörande teknologier
 • ha arbetat med design och arkitektur av VMware miljöer

Det är också önskvärt att du har kunskap om en eller flera av följande, vRO, vRA, Aria Operations, Advanced Load balancer, Cloud Foundation, Cloud Director, vSphere, NSX-T, vSAN, AI/ML med Nvidia Enterprise. Det är även önskvärt om du har jobbat med agila metoder.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg, Göteborg, Malmö, Umeå, Västerås
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/781
Kontakt
 • Per Hjälmdahl, Sektionschef, 010-5749860
 • Therese Schönbeck, HR-specialist, Therese.Schonbeck@skattverket.se
 • Marwa Raad Ismail, HR-specialist, marwa.raad.ismail@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb