Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? Du kommer att ha ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär stort eget ansvar och utrymme för egna idéer samt skapar samhällsnytta. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar i agila team med stöd av ramverket SAFe och du är med och påverkar den fortsatta förändringsresan. Du arbetar som it-arkitekt i ett utvecklingsteam med fokus mot integrationsplattformsområdet inom ett agilt tåg.

Dina primära arbetsuppgifter innefattar att ansvara för att ta fram PAD (Product Architectural Description), utveckla lösningsarkitektur kopplat till området samt ansvara för att utveckling sker enligt fastlagd arkitektur. Tillsammans med tågledning identifierar du behov av nya enablers som behövs i architectural runway för att uppnå de tekniska förutsättningarna som krävs för en hållbar systemarkitektur. I din roll säkerställer du att den tekniska riktningen och arkitekturella visionen från tågledningen är kommunicerat till teamet så att ni tillsammans har en tydlighet och förutsättningar att bedriva effektiv utveckling. Du är engagerad och driven i din roll, samverkar nära med team, tågledning och verksamheten, samt säkerställer dagens och morgondagens behov.

I  rollen ingår också att hålla sig uppdaterad med trender och agera kunskapssökande inom nya innovationer och den arkitekturella, tekniska  utvecklingen inom området. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Som en del av vår förändringsresa kommer du att hantera mikroservicearkitektur, så väl som våra äldre lösningar, legacy, vilket innebär att du behöver jobba med flera arkitekturstilar parallellt.

Om du gillar blandning av att arbeta självständigt och samtidigt vara en del av ett kärnteam som vidareutvecklar våra egna förmågor och vår metodik kommer du att stormtrivas hos oss! Vi är en stor It-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Din placeringsort är Sundbyberg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Ha mycket god samarbetsförmåga och bidra till ett positivt arbetsklimat för att nå gemensamma mål.
 • Vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad.
 • Ha mycket god förmåga att kommunicera tydligt på svenska och engelska i tal och skrift, för att kunna förmedla komplicerad information vidare på ett enkelt och pedagogiskt sätt.
 • Kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information.
 • Kunna jobba självständigt och tillsammans med andra planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt.
 • Vara resultatinriktad, driven, identifiera prioriteringar och visa på handlingskraft. Vara nyfiken och ha ett intresse för vad som händer i omvärlden inom ditt ansvarsområde.

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning inom it som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt minst 5 års dokumenterad aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att arbeta som it-arkitekt t.ex. lösningsarkitekt, integrationsarkitekt, integrationsspecialist eller liknande.
 • Dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet av SAFe.
 • Dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet av systemutveckling och systemförvaltning.

Det är önskvärt att du har kunskap av följande:

 • Erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer, gärna mot myndighet eller annan större organisation.
 • Grundläggande utbildning inom it-arkitektur.
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med en eller flera av följande Integrationsprodukter/plattformar; BPEL, SHS, Mulesoft, Active MQ/Artemis, Informatica Powercenter, WSO2.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/790
Kontakt
 • Susanne Krieg, sektionschef , susanne.krieg@skatteverket.se
 • Maria-Claudia Sun Han Cordova, hr-specialist, 0721458529
 • mail:, maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb