Vill du leda medarbetare och utveckla Skatteverkets verksamhet i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Du som har intresse av ledarskap och förändringsarbete kan bli vår nästa sektionschef. I ditt uppdrag arbetar du och medarbetarna tillsammans med att skattesystemet inte används som verktyg för aktörers förmåga till allvarligt skatteundandragande.

Om jobbet
Som sektionschef har du ansvar utifrån en tydlig arbetsgivarroll. Du säkerställer att sektionen bedriver arbetet effektivt och kvalitetssäkert mot verksamhetsmålen. Du driver utvecklingen i linje med Skatteverkets inriktning tillsammans med medarbetarna och du ser digitaliseringens möjligheter och identifierar löpande behov av nya arbetssätt och metoder. Du jobbar aktivt med en god arbetsmiljö och tar ett stort ansvar för möjligheten till en god hälsa hos medarbetarna.

Du leder och utvecklar medarbetare i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och är delaktig i utvecklingen som sker. Du ges tillit och handlingsutrymme i din roll och utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten. Du arbetar aktivt för ett teambaserat arbetssätt både inom sektionen och inom enheten

I ditt uppdrag ligger att tillsammans med medarbetare förhindra att skattesystemet används som verktyg för aktörers förmåga till allvarligt skatteundandragande d.v.s. upplägg som syftar till att minska eller undvika skatt. Sektionen har ett särskilt uppdrag inom riksåterbetalningar inom moms och riskskatteregistreringar.

Du är chef för skattesektion 5 vid skatteenhet 41 på Skatteavdelningen.
Sektionen har cirka 15 medarbetare med placering i Gävle, Falun och Skellefteå.
Placering för denna roll är möjlig där enheten bedriver verksamhet.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en helhetssyn över både sektionens och enhetens uppdrag i sitt sammanhang på Skatteverket
 • ha en god samarbetsförmåga och kommunicera väl med andra
 • kunna leda medarbetare genom att visa tillit till andras förmågor
 • vara stabil och trygg i din arbetsgivarroll och kunna fatta beslut
 • ha en förmåga att sätta sig in i nya förutsättningar och sammanhang
 • vara drivande verksamhetsutvecklare med fokus på en effektiv verksamhet
 • ha ett genuint intresse för människor och förmåga att bygga goda relationer.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning 120p/ 180hp inom ekonomi, juridik, annan utbildning eller kunskaper förvärvade genom arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • aktuell erfarenhet från roll med chefs- eller ledaransvar alternativt vara identifierad ledare i dialog med närmaste chef inom Skatteverket eller provat på roller som projektledare eller samordnare
 • aktuell arbetserfarenhet från Skatteverket som arbetsgivaren bedömer relevant.

Bra att veta
Anställningen är ett vikariat från november 2020 eller enligt överenskommelse och cirka ett år framåt under ordinarie chefs föräldraledighet.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde November 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Enligt överenskommelse
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/634
Kontakt
 • Johan Ekström, HR-specialist, Rekrytering , johan.ekstrom@skatteverket.se
 • Åsa Isaksson, Enhetschef, 010-5738767
Facklig företrädare
 • Jan-Peter Rauma, Facklig företrädare ST , 010-5724220
 • Maud Allernäs Gustafsson SACO, 010-5767443
Publicerat 2020-07-31
Sista ansökningsdag 2020-08-23

Wróć do ofert pracy