Vill du vara med och underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Just nu söker vi erfarna systemutvecklare. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant. Är du engagerad och driven kan du vara en av våra nya systemutvecklare i Östersund. Hos oss skapar du samhällsnytta!

Om jobbet
Vi jobbar agilt med SAFe som ramverk. De tvärfunktionella teamen löser sina arbetsuppgifter tillsammans, hela vägen från krav till produktionssättning.

Våra applikationer ligger i webbmiljö och körs i RedHat Enterprise Linux (RHEL7) med Oracle produktfamilj, databas, applikationsserver och processmotor. För versionshantering används Git och GitHub. För backend används Java/J2EE och för frontend används bl a Angular. Vi håller successivt på att gå över till Redhat OCP.

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng på it-avdelningen, med placering i Östersund där vi är ca 70 medarbetare och 30 konsulter. Här får du möjlighet att både utveckla dig själv, lyfta andra, och fördjupa din kunskap genom att dela med dig av den.

Som arbetsgivare jobbar vi för ett hållbart arbetsliv, där du ska kunna finna balans mellan arbete och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara nyfiken, nytänkande och vilja driva utveckling
 • ha god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift
 • ha god struktur i ditt arbete och god analytisk förmåga
 • ha god samarbetsförmåga och vara förutsättningsskapande för fler än dig själv
 • vara lösningsorienterad, se helheten och ha förmågan att tänka utanför det egna området.

Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning inom it-området och några års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling alternativt flerårig relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling

Det är önskvärt att du har erfarenhet av komplexa system med många integrationer, har grundläggande Linux-kompetens, samt erfarenhet av agila metoder och ramverk. Är du fullstack med kunskap och erfarenhet från krav och test är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av Continious Integration, automatiserade tester och verktyg som JBehave, Junit, Jenkins, Gradle eller liknande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/862
Kontakt
 • Mariana Holmström, sektionschef, 010-573 54 91
 • Johan Arvidsson sektionschef , 010-574 99 28
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-574 93 69
Facklig företrädare
 • Annakarin Roos, Saco, annakarin.roos@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-12-01

Wróć do ofert pracy