Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Trivs du med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra?  Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du jobbar antingen med inkomstskatt, moms, arbetsgivaravgifter eller med flera områden samtidigt. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov och din kompetens.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Skatteenhet 29 som har ca 150 medarbetare fördelade på åtta sektioner, varav sex sektioner i Malmö och två sektioner i Simrishamn. Din placering är i Simrishamn.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt samt kunna fatta beslut
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
  • vara flexibel och snabbt kunna skifta mellan olika arbetsuppgifter.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt en avslutad gymnasieutbildning samt minst tre års aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete inom ekonomi- eller juridikområdet, till exempel från redovisning eller handläggande uppgifter inom offentlig förvaltning.

Bra att veta
Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Vi planerar att hålla intervjuer 8-9/2 och med tanke på rådande läge blir intervjun digital.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Simrishamn
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2
Kontakt
  • Dorothea Lockman, HR-specialist rekrytering, 010-5742504
  • Johanna Malmgren, sektionschef, 010-5747889
Facklig företrädare
  • Elna Andersson, SACO, 010-5718569
  • Eva Andersson, ST, 010-5718547
Publicerat 2021-01-12
Sista ansökningsdag 2021-01-28

Wróć do ofert pracy