Är du en pedagogisk jurist och vill vara ett rättsligt stöd i trafikskattefrågor? Vill du använda din förmåga till att skapa samhällsnytta? Då finns det ett ansvarsfullt och utvecklande arbete inom punktskatteenheten. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du ingår i en arbetsgrupp med varierade arbetsuppgifter. Du utreder frågor av rättslig karaktär och förklarar dessa på ett pedagogiskt sätt, handlägger överklaganden av trafikskatter där du bedömer och beslutar självständigt. Övriga delar av jobbet är bland annat att identifiera behov av utbildningar och dessutom hålla i dessa, läsa och svara på remisser om ny lagstiftning. Vissa arbetsuppgifter är av administrativ karaktär såsom registrering och diarieföring av inkomna handlingar. Som en del i denna arbetsgrupp är du också ansiktet utåt för Skatteverket genom att besvara mejl och telefonsamtal från såväl privatpersoner och företag som samverkande myndigheter.

Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du sporras av ett högt tempo under arbetsdagen och trivs med en mix av ärenden av enklare karaktär som kräver snabba bedömningar, och ibland mer utmanande frågor som behöver analyseras. Området trafikskatter befinner sig i ständig utveckling, där teknikutveckling och miljökrav påverkar våra arbetsuppgifter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbetstid och fritid.

Du tillhör en sektion på punktskatteenheten på storföretagsavdelningen, med placering i Örebro/Ludvika.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
  • vara analytisk och resultatorienterad 
  • vara hjälpsam och bemöta andra med respekt och vänlighet.

Du ska även ha:

  • en avslutad högskoleutbildning om minst 180 hp/120p inom juridik

Det är önskvärt att ha erfarenhet av handläggande verksamhet eller pedagogisk verksamhet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Ludvika
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2022/977
Kontakt
  • Christoffer Rosen, sektionschef, 010-5745104
  • Åsa Norrbom, hr-specialist, asa.norrbom@skatteverket.se
Facklig företrädare
  • Mona Ersson, ST, 010-5745975
  • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
Publicerat 2022-11-24
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb