Är du en utvecklingsinriktad person som är bekväm med att arbeta med programmering och mot olika deadlines och möta kunden i dess miljö? Som urvalsutvecklare utgår du från aktuella analyser och omsätter informationen till relevanta urvalsträffar genom att bygga olika urvalsmodeller. Du kommer vara i en miljö som präglas av såväl konkret urvalsframtagning som mer taktisk samverkan med olika grupperingar. Du kan få roller som kan påminna om både projektledare och kommunikatör. Som urvalsanalytiker på Skatteverkets stöd- och urvalsenheten har du ett omväxlande och lärorikt arbete.
Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I rollen som urvalsutvecklare får du en central roll i processen att tillsammans med övriga stödfunktioner omsätta skatterisker till relevanta urval. Du arbetar växelvis självständigt och i grupp och ingår initialt i team som hanterar beskattning av löntagare och näringsidkare. Du jobbar med analys, bedömning, kommunikation och uppföljning av data. Arbetet är omväxlande och du kommer i kontakt med stora delar av verksamheten och arbetar med hela processen, från planering till genomförande och slutligen uppföljning av urvalen. Du förväntas även att bidra med stöd till enheten och till verksamheten i övrigt avseende frågor kopplat till urvalen

Du ansvarar för att löpande utveckla urvalen i dialog med övriga roller såväl inom som utom stöd- och urvalsenheten. Du är van vid programmering och att extrahera olika data från databaser. Urvalsutvecklare är delvis en ny roll som innehåller delar som vi ser som viktiga i vårt framtida arbetssätt såsom intresse och förståelse för de möjligheter som AI/ML ger och vi arbetar för att integrera våra urval och riskhantering så tidigt som möjligt i kundens miljö och i våra verksamhetssystem.

Du arbetar nära dina kollegor inom sektionen och vid behov med verksamheten och delar med dig och tar till dig av ny kunskap. Vi arbetar i hög grad virtuellt genom Skype. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör sektion 1 på stöd- och urvalsenheten på Skatteavdelningen. På vår sektion är vi idag sexton kollegor. Chefen är placerad i Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara målinriktad och självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt samt inta en prestigelös och ödmjuk inställning
 • vara stark i dialogen med verksamheten och trivas med att förmedla budskap
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha ett starkt intresse för utveckling och förändring
 • ha en god analytisk förmåga och kunna granska och bedöma data från olika källor

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av programmering eller att arbeta med att extrahera data från olika databaser

      meriterande om du har erfarenhet av utveckling och/eller implementering affärssystem

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enlig överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2022/984
Kontakt
 • Per Magnusson, sektionschef, 010-5723444
 • Stella Merkle, stella.merkle@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Marcus Bräutigam, SACO , 010-5746174
 • Charlotte Wistrand, ST, 010-5748086
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-06
Sök jobbet

Wróć do ofert pracy