Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för Skatteverkets kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa.  Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för en av två dokumentstyrningssektioner på dokumentenheten på administrativa avdelningen. Du har personalansvar, budgetansvar och verksamhetsansvar för cirka 15 medarbetare på flera orter i landet, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. På sektionen arbetar vi med bland annat regelhantering, utredningar, kvalitetsuppföljning, juridik och uppdragsledning inom dokumenthantering. Din placeringsort är Sundbyberg.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap. Ansvarsområdet för sektionen spänner över hela myndighetens område och påverkar direkt eller indirekt all verksamhet. Det innebär bland annat kontinuerlig samverkan med övriga avdelningar samt ibland externa parter.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom för verksamheten relevant område
 • minst 3 års aktuell erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare både på plats och distans
 • erfarenhet av att leda en komplex verksamhet, med planering på kort- och lång sikt
 • erfarenhet av att upprätthålla professionella relationer med andra institutioner, myndigheter eller organisationer
 • erfarenhet från Skatteverket eller annan offentlig myndighet.

Det är önskvärt att du har chefserfarenhet från offentlig verksamhet. Det är också önskvärt med erfarenhet av strategisk informationshantering i en stor organisation. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/389
Kontakt
 • Martin Wagenius, enhetschef, 010-5750161
 • Eva Rising, hr-specialist rekrytering, 010-5750294
Facklig företrädare
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
 • Mikael Sjöö, 010-5722392
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb