Vill du vara med på Skatteverkets digitaliseringsresa och underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som gör direkt samhällsnytta. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när det gäller teknik, automation och digitala tjänster. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som DevOps Engineer på it-avdelningen i Malmö ingår du i ett agilt utvecklingsteam som levererar lösningar, tjänster och integrationer i samverkan med verksamheten, som framför allt grundar sig i det internationella beskattningsområdet.

Arbetet bedrivs med samhällets bästa för ögonen, med kundupplevelsen i fokus och med frekventa leveranser. Vår verksamhet kännetecknas av stor flexibilitet och förändringsbenägenhet.

Skatteverkets gemensamma arbetsmetodik är baserad på Scaled Agile Framework, SAFe.

Våra utvecklingsmiljöer omfattar bland annat TypeScript, JavaScript, Angular, React, Linux, Red Hat OpenShift (OCP), Java, Spring Boot, Kubernetes, Docker, MuleSoft, ActiveMQ,  GIT, Gradle och Jenkins.

Vår utgångspunkt är att samtliga medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom utbildning och lärande i arbetet. De tvärfunktionella teamen ger både möjlighet att utveckla sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Skatteverkets it-avdelning har närmare 1400 medarbetare varav 70 i Malmö, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utmaningar.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt
 • ha mycket god pedagogisk förmåga
 • ha en förmåga att se helheter samt olika perspektiv och behov
 • vara initiativrik och driva förbättringar utifrån gemensamma mål
 • ha mycket god samarbetsförmåga både inom team samt över teamgränser
 • ha god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift.

Du ska även ha:

 • relevant it-utbildning inom DevOps
 • aktuell erfarenhet av att arbeta med CI/CD
 • aktuell erfarenhet av arbete strukturerat enligt lean/agil/DevOps.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av verktyg och teknologier i vårt CI/CD-flöde såsom Jenkins (med JCasC), ArgoCD, Artifactory, X-ray, Sonarcube och Helm. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av Gradle och npm/Node.js, Linux i terminalmiljö, skripting exempelvis i bash samt Red Hat Openshift (OCP)/Kubernetes/Docker.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/455
Kontakt
 • Fredrik Carleson, sektionschef, 010-5724325
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb