Brinner du för att jobba med utredningar kopplat till bolagsbeskattning? Som utredare på storföretagsavdelningen får du ett omväxlande arbete där du tillsammans med dina kollegor arbetar med kvalificerade utredningar, ärendehantering och service för stora företag. Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som utredare på storföretagsenhet 2 innebär att du arbetar med utredningar inom främst inkomstskatt kopplat till stora företag. I ditt arbete kan du komma att möta frågor inom hela skatteområdet. Då våra kunder ofta ingår i multinationella koncerner är det bra om du har ett intresse av att hålla dig uppdaterad av det internationella skatteområdet inom främst inkomstskatt. Arbetet kommer även omfatta uppgifter med löpande ärendehantering och service för att på detta sätt hjälpa våra kunder att kunna göra rätt från början. Vissa utredningar/ärenden går snabbt att hantera medan andra kommer att ta längre tid och således kräva en djupare analys och utredning. I rollen som utredare ingår det även att hålla presentationer för både små och större grupper.

Vi erbjuder dig att arbeta med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som är till nytta för medborgare och företag. Dina arbetsområden bestäms i dialog med din närmaste chef och tillsammans utvecklar vi din kompetens. Du jobbar med arbetsuppgifter som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling med en god balans mellan arbete och fritid.

På Storföretagsenhet 2 ansvarar vi för beskattningen av stora företag och enheten har idag strax under 100 medarbetare fördelade på 6 sektioner. Du tillhör skattesektion 3 på Storföretagsenhet 2 med placering i Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att självständigt planera och driva arbetet framåt för att nå resultat
 • ha god samarbetsförmåga
 • tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
 • vara utvecklingsorienterad och initiativtagande
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa. 

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ekonomi eller juridik
 • några års aktuell arbetslivserfarenhet av utredningar eller några års aktuell arbetslivserfarenhet inom bolagsbeskattning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde september eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/456
Kontakt
 • Henrik Hellstadius Dannberg, sektionschef, 010-5722417
 • Ylva Ollerstam, hr-specialist, 010-5741332
Facklig företrädare
 • Ann Cathrine Stanley, ST, 010-5746393
 • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb