Är du en jurist som trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som skatteombud innebär att du kommer att handlägga ärenden för Skatteverket inom borgenärsområdet och företräda det allmänna i domstol både skriftligt och muntligt när det gäller bland annat anstånd, konkurser, företrädaransvar, företagsrekonstruktioner och utsökningsmål.

Du analyserar, prövar bevisfrågor och bygger upp rättslig argumentation. Du fungerar även som stöd för enhetens borgenärshandläggare när olika borgenärsfrågor uppkommer. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 57, skattesektion 7, vid skatteavdelningen. Sektionen består av 16 medarbetare. Placeringsort är Sundbyberg.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god förmåga att analysera information och fatta beslut
 • ha integritet i ditt agerande
 • ha god förmåga att samarbeta och dela med dig av din kunskap
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • ha förmåga att självständigt kunna planera och driva ditt arbete framåt

Du ska även ha:

 • juristexamen om 270 högskolepoäng (180 p).
 • minst fem års aktuell processerfarenhet från domstol avseende mål och ärenden inom borgenärsområdet samt aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom borgenärsområdet.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av att ha en samordnande roll samt erfarenhet av att leda grupper. 

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/682
Kontakt
 • Linnea Grosen, HR-specialist, linnea.grosen@skatteverket.se
 • Susanne Sörlin, Sektionschef, 010-5784151
Facklig företrädare
 • Anna-Lena Jonsson, ST, 010-5743512
 • Anna Majda, SACO, 010-5724334
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb