Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Då har du hittat rätt! Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra it-lösningar. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Vi behöver förstärka vårt team inom telefoni och Contact Center. Vi söker dig som har en god förståelse av teknik och infrastruktur och en stark vilja att leverera värde och service till kunden. 
I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med servicedesk, utvecklingsteam samt externa leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår att hantera den dagliga driften av Contact Centers plattform med integrationer till andra system. Du ser till att nätverk, servrar och kommunikationen fungerar och hanterar incidenter som kommer in. Även enklare programmering kan förekomma.

Skatteverket finns på 47 orter i Sverige med ungefär 10 500 medarbetare. It-tjänsten ”dator och hårdvara” levereras även till Kronofogdemyndigheten och Valmyndigheten.

Du tillhör produktionssektion 4 på enheten för gemensam it-service (GITS) på it-avdelningen, med placering i Sundbyberg. Teamet du tillhör levererar tjänster inom området it-arbetsplats telefoni och kundmöte

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara självständig och driven
 • vara en god lagspelare som bidrar till teamets utveckling
 • vara noggrann
 • ha god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift

Du ska även ha:

 • God datorerfarenhet gällande Windows (klient)
 • Generell kunskap om nätverk
 • Erfarenhet av att jobba i ärendehanteringssystem

Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av enklare sökningar i SQL samt grundläggande kunskap i att läsa och förstå programkod.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/699
Kontakt
 • Therese Schönbeck, HR-specialist, therese.schonbeck@skatteverket.se
 • Rolf Nåmark, sektionschef, rolf.namark@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb