Vill du vara med på Skatteverkets digitaliseringsresa och underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när det gäller teknik, automation och digitala tjänster. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som mjukvaruutvecklare på it-avdelningen ingår du i ett agilt utvecklingsteam som levererar lösningar, tjänster och integrationer i samverkan med verksamheten. Arbetet bedrivs med samhällets bästa för ögonen, med kundupplevelsen i fokus och med frekventa leveranser. Vår verksamhet kännetecknas av stor flexibilitet och förändringsbenägenhet.

I teamet där du ingår ansvarar ni tillsammans för både utveckling och förvaltning i Java. Vi rör oss mot en containerbaserad microtjänstarkitektur där du kan få arbeta med Docker och Kubernetes. Du utvecklar i både frontend och backend med samma entusiasm, men bidrar också inom andra områden som t.ex. kravställning och testning. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom regelrätt utbildning och lärande i arbetet. De tvärfunktionella teamen ger både möjlighet att utveckla sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra. Vi är en stor it-avdelning och hos oss har du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Skatteverkets gemensamma arbetsmetodik är baserad på Scaled Agile Framework, SAFe.

Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du ingår i en sektion med ca 20 medarbetare och konsulter på it-avdelningen, med placeringsort Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • relevant eftergymnasial it-utbildning
 • flerårig och aktuell erfarenhet av att utveckla i Java
 • aktuell erfarenhet av agil systemutveckling.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av Red Hat OpenShift (OCP). Det är även önskvärt att du har erfarenhet av testdriven utveckling.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/282
Kontakt
 • Annika van ’t Hoff, sektionschef, 010-5744669
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb