Drivs du av att arbeta med utveckling, förvaltning och leverans av infrastrukturtjänster som har påverkan på samhällsutvecklingen?

Vi går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att leverera it-tjänster och it-drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi nu upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser. Vi skalar upp och stärker vår organisation med nya medarbetare som ansvarar för utveckling och leverans av dessa tjänster till Sveriges myndigheter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
I rollen som tjänsteansvarig ansvarar du för hantering av utveckling och avveckling av tjänster inom tjänsteområdet. Du arbetar med framtagande av roadmaps och hantering av livscykelplaner i syfte att säkerställa att våra tjänster utvecklas i linje med våra kunders kortsiktiga- och långsiktiga behov. Du arbetar aktivt med kontinuerliga förbättringar i leveransen av dina tjänster, har ansvar för budget och ekonomisk uppföljning av tjänster samt tjänstekalkylering. Självklart har du ett nära samarbete med övriga tjänsteansvariga, kundansvariga och arkitekter. 

Inom Plattformstjänster (PaaS) ingår följande tjänstegrupper: Operativ, Plattform, Automation, Databas, Applikationsservrar, Utveckling av testtjänster och Integration. Vår tjänsteportfölj består av följande tjänsteområden: Arbetsplatstjänster, Infrastrukturtjänster, Plattformstjänster, Mjukvarutjänster, Verksamhetstjänster och Säkerhetstjänster.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största. Vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets och andra myndigheters it-system.

Du erbjuds en utvecklande miljö där du arbetar tillsammans med kompetenta kollegor inom ditt och andras yrkesområden. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du tillhör it-avdelningen med placering i Sundbyberg. Sektionen har för närvarande tio medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • utbildning inom relevant teknikområde eller minst två års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • erfarenhet av arbete med tjänster och förbättringsarbete
 • erfarenhet av att kravställa externa leverantörer
 • god förståelse för it teknik.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med utveckling av it-infrastrukturtjänster. Det är även önskvärt med erfarenhet av ledarskap, budgetering och ekonomisk rapportering samt uppföljning med stöd av nyckeltal (KPI). Önskvärt är även erfarenhet av att jobba i en större och komplex it-organisation samt erfarenhet av drift och förvaltning och/eller av it-infrastruktur och mjukvara.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/290
Kontakt
 • Annika Söderlund, sektionschef, 010-5723249
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb