Vill du jobba med teknik i framkant, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Hos oss får du intressanta arbetsuppgifter i samhällets hjärta, kombinerat med utvecklingsmöjligheter och balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt utvecklingsteam där ni tillsammans ansvarar för teamets leveranser samtidigt som ni ser till helheten och bidrar till ett väl fungerande samhälle. I din roll är du med och tar fram lösningar för den som deklarerar, startar och driver företag, flyttar eller gifter sig. Ni har frihet att själva organisera ert arbete i teamet och jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Teamet är tvärfunktionellt och det finns möjlighet att fördjupa sig inom olika områden. Vi har ett långsiktigt uppdrag och satsar på hållbara, framtidssäkra lösningar med minimerad teknisk skuld. Samhällsnyttan är alltid i fokus. 

Vi befinner oss i en pågående systemförnyelse där vi inför modern teknik och utvecklar vår arkitektur. Utvecklingsmiljön omfattar bland annat Red Hat OpenShift, Java, Spring Boot och React. Du kommer att arbeta med problemlösning och att skriva kod som har betydelse för många.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen med placering i Umeå där vi är ca 160 medarbetare. Sommaren 2024 flyttar vi till nyproducerade lokaler vid ”Östra Station" i Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • en högskoleexamen inom datavetenskap
 • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt att du har minst 3 års erfarenhet av Folkbokföringens aviseringssystem, Navet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
 • Nicole Mattsson, Hr-specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
 • Olov Lindfors, Rekryterande chef, olov.lindfors@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb