Är du jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som skatteombud har du ett omväxlande och intressant arbete som innebär processföring inom folkbokföringsområdet.

Om jobbet
Som skatteombud är dina huvudsakliga arbetsuppgifter överklaganden, kvalitetssäkring av brottsanmälningar, återkoppling av domar till handläggare som haft grundärendet, verkställande av domar samt muntliga förhandlingar i förvaltningsrätten. I materiella frågor är du också ett stöd till kollegor på kontoren i övriga Sverige. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är teambaserat och du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter deltar du i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag när verksamheten har behov. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en folkbokföringssektion  på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi för närvarande 13 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god analytisk förmåga
 • kunna fatta beslut självständigt
 • vara pedagogisk och ha en mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra
 • ha integritet och förmåga att agera förtroendefullt
 • vara noggrann

Du ska även ha:

 • juristexamen 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av processföring inom folkbokföringsområdet. Vi ser det också som önskvärt att du har fullgjort tjänstgöring som tingsnotarie och/eller har arbetat som föredragande jurist och/eller har erfarenhet av utredningsarbete inom myndighet.

Bra att veta

Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/538
Kontakt
 • Kerstin Hedén, sektionschef, 010-572 96 05
 • Hanna Kvarnholt, HR-specialist rekrytering, 010-574 93 93
Facklig företrädare
 • Johan Sundblad, facklig kontaktperson SACO, 010-574 67 25
 • Irene Rundberg, facklig kontaktperson ST, 010-573 53 17
Publicerat 2020-08-01
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Inapoi la locuri de munca vacante