Vill du bidra till samhällsnytta genom ditt exjobb? Vi söker dig som läser datavetenskapligt program, systemvetenskapligt program eller motsvarande och är utvecklingsorienterad och analytisk. Som exjobbare hos oss får du del av våra erfarenheter samtidigt som du bidrar med dina idéer.

Om exjobbet

Du skriver ditt examensarbete inom Eventdriven arkitektur. Du är intresserad av olika arkitekturstilar med vilken man kan forma egenskaper för system och gillar ansvaret att driva eget arbete från uppdrag till leverans. Du får möjlighet att jobba med arkitekter inom respektive område och får förståelse för komplexa, kraftfulla system och relevant erfarenhet i yrkeslivet.

Syftet med exjobbet är undersöka och arbeta med förändring i systemens strukturer och deras samverkan i ekosystem av tjänstebaserade system, jämte microservices och containerarkitekturer på Skatteverket. Vår breda verksamhet och utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar som stimulerar till kreativa, effektiva lösningar.

Skatteverket är en stor myndighet med djup och lång tradition av digital hantering inom beskattning och folkbokföring. Det innebär också en it-miljö med många generationer av plattformar, ramverk och arkitekturstilar med tungt arv av batch-baserade system blandat med tjänsteorienterade system till microservices i moderna containerplattformar. Det är i många lösningar, där det passar, vi ser att införande av Eventdriven arkitekturstil kan innebära stor skillnad för Skatteverkets effektivitet och samhällsnytta.

I exjobbet ingår moment som

  • Samla, sortera och filtrera erfarenheter i världen som kan visa effekten av eventdriven arkitektur, i nya såväl som befintliga system. Möter det de effekter vi ser behov av? Vilka negativa effekter och konsekvenser kan vi förvänta oss och på vilka sätt kan de hanteras?
  • Utföra en teoretisk studie som samlar fakta och resultat från tidigare forskning, samt värdera andras studier utifrån skatteverkets förutsättningar att kunna implementera studiernas resultat.

Som exjobbare hos oss fördjupar du dina teoretiska kunskaper och får en inblick i hur det är att jobba på Skatteverket. Vi delar med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi får ta del av dina aktuella kunskaper och idéer. Genom att göra ditt exjobb hos oss bidrar du till samhällsutvecklingen.

Du gör ditt exjobb på it-avdelningen i Solna. Arbetet utförs på distans.

Om dig

  • Hos oss behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Vår medarbetarpolicy gäller även för dig som student.

För det här exjobbet ska du:

  • ha förmåga att planera och strukturera ditt arbete
  • vara utvecklingsorienterad
  • ha analytisk förmåga.

Du ska även:

  • ha en pågående utbildning inom datavetenskapligt program, systemvetenskapligt program eller motsvarande och skriva examensarbete på kandidat-, magister eller masternivå.

Bra att veta

Du behöver ha en utsedd handledare för examensarbetet på din utbildning.

Bifoga studieintyg i din ansökan.

Arbetsuppgifterna kan vara placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras innan examensarbetet påbörjas.

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av din högskola/ditt universitet betalar vi en ersättning för din insats. Ett godkänt examensarbete som omfattar 30 högskolepoäng ger en ersättning på 30 000 kronor, 15 högskolepoäng ger 15 000 kronor. Är ni flera studenter som genomför examensarbetet delas ersättningen mellan er.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, mer om vad du kan göra hos oss som student och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vårterminen 2021
Löneform Uppdragsersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/892
Kontakt
  • Arman Kurtagic, Handledare, 010-5745004
  • Erik Anderberg, Handledare, 0730-686188
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Inapoi la locuri de munca vacante