Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Service till kund är en del av vardagen och under perioder är det en större del av ditt uppdrag. Du jobbar antingen med moms, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt, internationell beskattning eller med flera områden samtidigt.

Vi jobbar teambaserat med möjligheter att planera sitt arbete och driva ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor både lokalt och digitalt och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Skatteenhet 11 på Skatteavdelningen består av nio sektioner, varav två i Kiruna, och har ca 150 medarbetare. Skatteenhet 11 är lokaliserad på fem orter i landet; Haparanda, Kiruna, Luleå, Lycksele och Vetlanda. Din placeringsort blir Kiruna. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål 
  • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt en KY/YH-utbildning som redovisningsekonom om minst 80 KY-poäng/400 YH-poäng eller en gymnasieexamen från ekonomi- naturvetenskap- eller samhällsvetenskapsprogrammet tillsammans med ett par års aktuell arbetslivserfarenhet. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kiruna
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/938
Kontakt
  • Petra Isaksson, sektionschef, 010-5778438
  • Ann Charlotte Odengran, hr-specialist rekrytering, 010-5723876
Facklig företrädare
  • Johnny Norberg, ST, 010-5741138
  • Thomas B Karlsson, SACO, 010-5738783
Publicerat 2022-11-11
Sista ansökningsdag 2022-11-25

Tillbaka till lediga jobb