Är du revisor och vill lära dig mer om punktskatter? Tycker du om att jobba inom ett område med snabb förändringstakt? I det här jobbet får du möjligheten att skapa samhällsnytta tillsammans med engagerade kollegor.

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som revisor innebär att du genom revision eller fördjupade granskningar utreder ärenden rörande punktskatter och andra skatteslag.

I samband med att vi på enheten ska förstärka Skatteverkets förmåga inom punktskatteområdet rekryterar vi nu en revisor med placering i Sundbyberg, Göteborg, Örebro eller Malmö. Vi är en virtuell sektion och det förekommer resor i tjänsten. 

Hos oss får du arbeta med kvalificerade utredningar och du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Utredningsformen växlar mellan revision och utredningar som bedrivs från kontoret. Punktskatter kännetecknas av en snabb förändringstakt där skatter införs, förändras eller avvecklas kontinuerligt och passar dig som vill ha en variationsrik roll. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska balans mellan arbetstid och fritid.

Du tillhör sektion 9 på punktskatteenheten på storföretagsavdelningen. På vår sektion är vi idag 20 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha god analytisk förmåga och fallenhet för att se väsentligheter i omfattande material
  • har god förmåga att fatta beslut och förmåga att driva dina ärenden framåt
  • kommunicerar pedagogiskt och enkelt både i tal och i skrift
  • har förmåga att samverka med andra för att nå verksamhetens mål och syfte.

Du ska även ha:

  • en avslutad högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller juridik alternativt flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom Skatteverket
  • några års aktuell arbetslivserfarenhet av revisionsarbete på Skatteverket eller på revisionsbyrå.

Det är önskvärt att du är eller har varit skatterevisor eller auktoriserad revisor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg, Göteborg, Malmö eller Örebro
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/398
Kontakt
  • Maria Albinsson, sektionschef, 073-0687031
  • Frida Eriksson, hr-specialist, 010-5745331
Facklig företrädare
  • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
  • Catarina Tuveson, ST, 010-5767313
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb