Vill du vara med och utveckla upplevelsen i det digitala mötet och skapa värde för Skatteverkets kunder? Vi söker en skicklig UX-designer med expertis inom digital tillgänglighet som vill göra skillnad och förenkla vardagen för våra kunder. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du kommer att arbeta i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både kulturellt, tekniskt och i hur vi jobbar. Vi söker nu en UX-designer som vill vara med och forma morgondagens digitala lösningar och som har ett intresse för tillgänglighet. I rollen kommer du främst att jobba med utveckling av Skatteverkets designsystem som ska säkerställa att våra produkter och tjänster är lätta att använda och tillgängliga för alla. Som UX-designer kommer du att arbeta tätt tillsammans med utvecklare, produktägare och andra designers för att skapa användarvänliga och tillgängliga lösningar. Du kommer att utgå från kundinsikter och utforma prototyper, samt att genomföra användartester för att säkerställa att lösningarna möter användarnas behov och förväntningar. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en sektion med kollegor som också brinner för UX och tillsammans tar ni ansvar för kundupplevelsen. Du tillhör en sektion på Kundmötesavdelningens tjänsteutvecklingsenhet med placering i Sundbyberg eller Malmö. På vår sektion är vi 14 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god förmåga att kommunicera och samarbeta med olika intressenter
 • vara utvecklingsorienterad och nyfiken på nya arbetssätt och metoder
 • ha förmåga att inspirera och engagera med innovativa lösningar och tillgänglig design 
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 hp (120p) inom UX/interaktionsdesign alternativt en avslutad KY/YH-utbildning om minst 80/400 KY/YH-poäng inom UX/interaktionsdesign alternativt aktuell och flerårig kvalificerad arbetslivserfarenhet inom UX/interaktionsdesign 
 • flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet som UX-/interaktionsdesigner
 • flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet av och utformning av tillgänglighetsanpassade användargränssnitt samt granskning rörande efterlevnad av WCAG 2 eller senare versioner
 • aktuell arbetslivserfarenhet av prototypverktyg så som Figma eller liknande.

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av att jobba i agila team samt aktuell arbetslivserfarenhet av användarcentrerad utveckling. Det är även önskvärt med aktuell erfarenhet av coachning av utvecklare kring tillgänglig kod.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg eller Malmö
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/401
Kontakt
 • Jens Rencrantz, Sektionschef, 010-5741109
 • Ylva Ollerstam, HR-specialist , 010-5741332
Facklig företrädare
 • Chatarina Svedhult, ST, 010-5724311
 • Eleonor Johansson, SACO, 010-5741208
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb