Vi söker dig som är nyfiken på ny teknik och har intresse och erfarenhet av applikationsmonitorering och monitorering av informationskedjor. Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar i ett team som levererar förutsättningarna för effektiv utveckling av containerbaserade applikationer på vår OpenShiftContainer-plattform. Du kommer vara med att utveckla och förvalta området applikationsmonitorering/övervakning. Du förväntas bidra aktivt med förbättringsförslag inom området utifrån verksamhetens behov. Livscykelhantera, incident-, och problemärenden inom området samt sprida kompetens i teamet och utvecklingsteam.

Som loggning- och monitoreringsutvecklare kommer du bland annat att skriva anpassade script för att fånga rätt information ur loggfiler, vi arbetar med olika verktyg för aggregering av loggar och metrics, som Splunk, Grafana och Kibana. Du kommer att utföra agentinstrumentering på applikationer för att möjliggöra 24/7 övervakning och varning som hjälper AppSupport och Dev-team med handlingsbara åtgärder. Du arbetar nära applikationsutvecklingsteam under lanseringen av release för att analysera agentprestandapåverkan och felsöka problem, du guidar App- och QA-team för att härleda prestandatestfall och vara behjälplig med analys av orsaker under prestandatester kopplat till mallar och prototyper och ger tekniska rekommendationer för övervakning av förbättringar genom att skapa tekniska PoCs för att visa prestandaförbättringar.

Du förväntas bidra aktivt med förbättringsförslag inom området utifrån verksamhetens behov och tillsammans med teamet onboarda utvecklingsteam på plattformen. Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket SAFe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg.

Hos oss jobbar du med utveckling och lösningar som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör it-avdelningen med placering i Sundbyberg

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • kunna jobba självständigt och tillsammans med teamet planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt
  • vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad 
  • ha mycket god förmåga att kommunicera och arbeta tillsammans i team
  • ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Du ska även ha:

  • flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom området
  • arbetslivserfarenhet av monitoreringsverktyg som t ex Splunk

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Den här anställningen är placerad i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer därför att genomföras före beslut om anställning. För den här anställningen krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/417
Kontakt
  • Lisa Leifsdotter, sektionschef, 010-5746637
  • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
  • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
  • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb