Vi söker dig som är nyfiken på ny teknik och har intresse och erfarenhet av Openshift/Kubernetes. Du arbetar i ett team som jobbar i framkant med Skatteverkets mest moderna teknologier som består av ett containerekosystem i vilket vi utvecklar alla våra nya egenutvecklade tjänster, inklusive AI-drivna tjänster. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Teamet levererar förutsättningarna för effektiv utveckling av containerbaserade applikationer på vår OpenShiftContainer-plattform. Du är med och utvecklar och förvaltar våra pipelines, arbetssätt och våra centrala produkter på plattformen. Du förväntas bidra aktivt med förbättringsförslag inom området utifrån verksamhetens behov och tillsammans med teamet onboarda utvecklingsteam på plattformen.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket SAFe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg.

Hos oss jobbar du med utveckling och lösningar som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör it-avdelningen med placering i Göteborg

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kunna jobba självständigt och tillsammans med teamet planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt
 • vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad 
 • ha mycket god förmåga att kommunicera och arbeta tillsammans i team
 • ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du ska även ha:

 • dokumenterad utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen
 • erfarenhet av Openshift/Kubernetes
 • minst tio års erfarenhet som utvecklare/lead developer
 • minst fem års erfarenhet av jobb med arkitektur och processer i stora organisationer/myndigheter
 • minst tre års erfarenhet av microservice arkitektur
 • ha en god insikt och utpräglat tänk i grundläggande it-säkerhet.

Bra att veta
Den här anställningen är placerad i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer därför att genomföras före beslut om anställning. För den här anställningen krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/441
Kontakt
 • Jörgen Hansson, sektionschef, 010-5736540
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb