Är du en lagspelare som ser möjligheter och triggas av att göra bra affärer? Har du erfarenhet som strategisk inköpare inom offentlig sektor? Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som strategisk inköpare genomför du upphandlingar på ett affärsmässigt, effektivt sätt och i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning, främst lagen om offentlig upphandling (LOU).

Inköpsarbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv i dialog med verksamheten, med allt från behovsinventering till uppföljning och analys. Du leder upphandlingsprojekten, hjälper referensgrupper att formulera krav, upphandlar och ansvarar för den kommersiella avtalsförvaltningen. Vidare arbetar du aktivt i kategoristyrningsarbetet och bidrar till att ta fram specifika kategoristrategier. Vi ser gärna att du motiveras av att utveckla leverantörskontakter och stötta verksamheten i leveransuppföljningen.

Inköpsenheten genomför upphandlingar och avrop för Skatteverket, Kronofogden och Valmyndigheten. Arbetet bedrivs tvärfunktionellt med andra kollegor med olika kompetenser inom enheten samt den beställande verksamheten.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet är kvalificerat och spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Inköpsenheten består av cirka 55 medarbetare och är uppdelad i fyra sektioner. Två sektioner med Inköpare och Strategiska inköpare, en sektion med fokus på inköpsanalys och strategi där våra upphandlingsjurister, Kategoriledare och eHandel ingår och sedan har vi Sektionen för Hållbarhet och Resor. Enheten behöver nu förstärkas med en strategisk inköpare på Inköpssektion 1 där vi primärt upphandlar IT. Vi är idag 14 kollegor på vår sektion.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha analytisk förmåga
 • ha en mycket god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska som engelska
 • vara trygg och stabil som person och i din yrkesroll
 • ha ett coachande förhållningssätt, helhetssyn och ser värdet av dialog, förankring och samverkan.

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning om 120p/180hp (juridik, ekonomi, logistik eller teknik) eller annan utbildning som bedöms likvärdig
 • minst 2 års aktuell erfarenhet som strategisk inköpare/upphandlare i offentlig verksamhet
 • aktuell och god kunskap om lagen om offentlig upphandling
 • erfarenhet av att följa upp krav under avtalstiden (avtalsförvaltning).

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att upphandla inom IT området.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/671
Kontakt
 • Andreas Furuvik, sektionschef, 010-5729616
 • Åsa Norrbom, hr-specialist, asa.norrbom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb