Är du nyfiken på ny teknik? Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? Du kommer att ha ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär stort eget ansvar och utrymme för egna idéer samt skapar samhällsnytta. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Vi utvidgar vår verksamhet och söker nu flera nya kollegor med kunskap och erfarenhet inom olika område såsom frontend- och backendutveckling, test, configuration management samt devops.

Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning inom applikationssäkerhetsområdet. I din roll kommer du att få arbeta med utveckling, konfiguration och förvaltning av nya och befintliga komponenter. Tillsammans med teamet och it-arkitekter arbetar du fram lösningar utifrån behov och ställda krav. Inom teamet råder en stämning med mycket högt i tak. Du förväntas känna engagemang och ta ägarskap för samt driva dina frågor, i och tillsammans med teamet. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Som utvecklare på it-avdelningen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär stort eget ansvar och utrymme för egna idéer. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Om du gillar blandning av att arbeta självständigt och samtidigt vara en del av ett kärnteam som vidareutvecklar våra egna förmågor och vår metodik kommer du att stormtrivas hos oss! Vi är en stor It-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Placeringsorten är Sundbyberg eller Västerås

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Kunna jobba självständigt och tillsammans med teamet, planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt.
 • Vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad.
 • Vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.
 • Kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information.
 • Ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska både i tal och skrift.

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom it som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen om minst 180 hp/120 p eller minst 3 års dokumenterad aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av systemutveckling och/eller systemförvaltning inom it.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv på svenska. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg eller Västerås
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/789
Kontakt
 • Susanne Krieg, sektionschef, susanne.krieg@skatteverket.se
 • Maria-Claudia Sun Han Cordova, hr-specialist, 072-1458529
 • mail:, maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb