Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling vid Skatteverket med fokus på internationella uppdrag och att utveckla riskhandläggare i andra länder? Då kan uppdraget som verksamhetsutvecklare på stöd- och urvalsenheten på Skatteavdelningen vara något för dig.

Om jobbet
Du arbetar som korttidsexpert i ett internationellt projekt inom OIP (Office for International Projects) med Compliance risk management i Bosnien Hercegovina. Projektet har pågått sedan år 2017 och är nu inne i sin slutfas. Du planerar och utför seminarium som genomförs både digitalt och på plats i landet. För lyckas i uppdraget behöver du ha kunskaper om Compliance risk management (CRM) för beskattningsverksamhet i ett internationellt sammanhang och kunskaper om lokala förhållanden i Bosnien Hercegovina som kopplar till uppdraget. Du har bred erfarenhet av svensk beskattningsverksamhet och kan utrycka dig obehindrat på engelska.

Du tillhör Stöd- och urvalsenheten vid Skatteavdelningen med placering Sundbyberg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här uppdraget ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • ha ett gott bemötande och förmåga att skapa och inge förtroende
 • vara kreativ samt resultat- och lösningsinriktad
 • tala och skriva sakligt och tydligt både på svenska och engelska
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter som är relevanta för tjänsten
 • flera års aktuell erfarenhet av verksamhetsveckling inom Skatteverkets beskattningsverksamhet

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet som korttidsexpert inom Compliance risk management i Bosnien Herzegovina och även om du har ytterligare erfarenhet av liknande CRM-uppdrag i andra länder.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 30 juni 2024.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/10
Kontakt
 • Karin Andersson, sektionschef, 010-5741802
 • Anette Alsing, hr specialist rekrytering, anette.alsing@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Marcus Bräutigam, SACO, 010-5746174
 • Charlotte Wistrand, ST, 010-5748086
Publicerat 2024-02-07
Sista ansökningsdag 2024-02-13

Tillbaka till lediga jobb