Är du utbildad signalskyddschef och vill vara med och utveckla signalskyddsområde? Vill du bidra till Skatteverkets utvecklingsresa inom säkerhet och civil beredskap? Då har vi jobbet för dig. Skatteverkets säkerhetsarbete och arbete med civil beredskap befinner i sig i ett expansivt och utvecklande skede. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du kommer att arbeta operativt och strategiskt med signalskyddsfrågor som signalskyddschef. Du driver, leder, samordnar, kontrollerar och utvecklar arbetet för att säkerställa tillgängliga signalskyddssystem. Med din signalskyddsförmåga identifierar du och beskriver vad som krävs för att lyckas med utvecklingen. Du arbeta med styrande dokument och regelverk, och ansvara för incident- och säkerhetsrapportering inom området. Du utbildar och genomför informationsinsatser för personal såväl i fred som vid en beredskapshöjning.

Signalskyddschefen är organisatoriskt placerad på säkerhetsenheten som idag består av fyra sektioner och cirka 45 medarbetare. Enheten ansvarar för planering, ledning och uppföljning av säkerhetsarbetet inom hela Skatteverket. Säkerhetsenhetens ansvarsområde rymmer bland annat informationssäkerhet, fysisk säkerhet, säkerhetsrådgivning, krisberedskap och tjänsteman i beredskap, säkerhetsskydd, incidenthantering, civil beredskap, signalskydd, behörighetsstyrning och internutredningar.

Enheten leds av Skatteverkets säkerhetschef som är tillika säkerhetsskyddschef.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god samarbetsförmåga då arbetet kräver samverkan med skatteverkets verksamhet, projektledare och chefer
 • ha god förmåga att inom ett ansvarsområde arbeta självständigt, ta initiativ och göra egna bedömningar
 • ha personlig integritet och vara ansvarstagande
 • ha god kommunikativ förmåga samt kunna uttrycka dig på ett tydligt och enkelt sätt
 • god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa.

Du ska även ha:

 • akademisk examen, YH-utbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant för uppdraget
 • utbildning till signalskyddschef med godkänt resultat vid Totalförsvarets signalskyddsskola eller annan godkänd utbildningsinstans
 • kunskap om relevant lagstiftning, till exempel säkerhetsskyddslagstiftning och Försvarsmaktens föreskrifter om signalskyddstjänsten.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/250
Kontakt
 • Tommy Bergström, rekryterande chef, 010-5724063
 • Eva Rising, hr-specialist, rekrytering, 010-5750294
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb