Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du jobbar med antingen moms, inkomstskatt, arbetsgivaravgifter eller flera skatteslag samtidigt.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Under delar av året kommer du även att arbeta med service på våra servicekontor och i skatteupplysningen. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 17 på Skatteavdelningen, med placering i Uppsala.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara öppen för ett omväxlande arbetsinnehåll med högt tempo och att ta stort ansvar. För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • vara serviceinriktad
 • vara flexibel, då man jobbar med olika arbetsuppgifter olika delar av året
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

 • en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik om minst 120p/180p som är avslutad eller kommer att avslutas inom kort.

Det är önskvärt att du har högskolepoäng i skatterätt eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom mångårigt arbete på Skatteverket. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av handläggning från annan statlig myndighet.

Bra att veta Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2019/340
Kontakt
 • Jenny Lindahl, Sektionschef, 010-572 40 98
 • Jonas Mellberg HR-specialist rekrytering, 010-572 42 29
Facklig företrädare
 • Jonas Sandstedt, SACO, 010-574 13 07
 • Mikael Wahlstedt, 010-579 60 61
Publicerat 2019-05-21
Sista ansökningsdag 2019-06-02

Tillbaka till lediga jobb