Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet

Du utreder företag som är verksamma inom en miljö där det finns risk för osund konkurrens på grund av skattefusk eller andra former av skatteundandragande. Utredningarna är relativt breda vilket innebär att omfattningen och komplexiteten kan variera. Vi genomför kontrollbesök, utredningar och revision. Vi ska alltid välja det bästa och mest effektiva verktyget. Åtgärder som vi utför ska skapa förutsättningar för företagen att bedriva verksamhet på lika villkor. Då Skatteverket är en stor arbetsgivare kan det även bli aktuellt med andra typer av arbetsuppgifter. I arbetet kan det förekomma resor inom Sverige.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Vi arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en del av vårt team får du möjlighet att ta ett stort ansvar och samtidigt arbeta med engagerade kollegor.

Du tillhör skatteenhet 32, inom Skatteområde 3. Din placering är i Uppsala.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också uppfylla kriterierna i vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • tala och skriva sakligt på svenska och engelska
 • ha god samarbetsförmåga och bidra till god gemenskap och arbetsmiljö
 • vara flexibel utifrån verksamhetens behov samt förutsättningar
 • ha god analytisk förmåga
 • vara utvecklingsinriktad
 • ha god beslutsförmåga
 • ha ett gott bemötande och vara hjälpsam

Du ska även:

 • ha högskoleutbildning 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt ha tillägnat dig för tjänsten relevanta kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Det är önskvärt att du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från kvalificerat arbete inom ekonomi, juridik eller revision alternativt något års aktuell erfarenhet från arbete med fördjupad utredning eller revision på Skatteverket. Det är också önskvärt att du har B-körkort och körvana, är allmänt datakunnig samt har intresse för digitalisering.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och startar enligt överenskommelse. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader. Tester kan komma att tillämpas.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och vår inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2019/368
Kontakt
 • Tess Mercedez Svennebäck, Sektionschef, 010-574 6122
 • Stefan G Adolfsson, HR-specialist rekrytering, 010-5744065
Facklig företrädare
 • Ann-Marie Gert, ST, 010-5745065
 • Per-Olof Larsson, SACO, 010-5786472
Publicerat 2019-05-03
Sista ansökningsdag 2019-05-23

Tillbaka till lediga jobb