Brinner du för att jobba med momsfrågor? Trivs du med att informera och utbilda inom momsområdet? Som kvalificerad utredare på Storföretagsenheten får du ett omväxlande arbete där du tillsammans med dina kollegor arbetar med momsutredningar kopplat till stora företag, statliga myndigheter, kommuner och landsting.

Om jobbet
Du arbetar med frågor inom momsområdet kopplat till stora företag, statliga myndigheter, kommuner och landsting. Du kommer att fungera som ett materiellt stöd till dina kollegor inom framförallt momsområdet. Du kommer även att arbeta med komplexa utredningar.  Arbetet omfattar också förebyggande åtgärder och du genomför informations-och utbildningsinsatser inom området i såväl interna som externa sammanhang. Du är lyhörd för förändringar i omvärlden och driver på utvecklingen inom momsområdet vad gäller risker, regel- och metodfrågor.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av momsfrågor och/eller en bred erfarenhet av frågor som rör bolagsbeskattning. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du bidrar också till vårt arbete med ständiga förbättringar i vardagen och väljer effektiva lösningar för att uppnå mer med mindre. Du tänker nytt, vågar och agerar. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en av våra skattesektioner på storföretagsenhet 1 inom Storföretagsavdelningen, med placering i Jönköping. På storföretagsenhet 1 ansvarar vi för beskattningen av hela Sveriges offentliga verksamhet samt stora bolag. Vi hanterar bland annat ränteavdragsbegränsningar, ersättningsmoms, kommunavräkning, internprissättning samt vinstallokeringsfrågor. Idag har enheten cirka 140 medarbetare fördelade på sju sektioner i Göteborg (fyra sektioner) och Jönköping (tre sektioner).

Storföretagsavdelningen som helhet ansvarar för skattehantering för de allra största bolagen i Sverige samt de finansiella företag som står under Finansinspektionens tillsyn. Avdelningen ansvarar också för all hantering av offentliga verksamheter, punktskatt, skattebrottsutredningar samt beskattning av utländska företag som är verksamma i Sverige. Avdelningen har enheter i Göteborg Jönköping, Solna, Malmö och Ludvika och har sammanlagt cirka 1000 medarbetare.

Vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och väljer effektiva lösningar för att uppnå mer med mindre. Vi tänker nytt, vågar och agerar.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha mycket god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska
 • vara helhetsorienterad och ser orsakssamband
 • ta initiativ och driver på i arbetet
 • ta ställning i frågor både självständigt och i samråd med andra
 • vara utvecklingsorienterad.

Du ska även ha:

 • ha en avslutad högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom juridik, ekonomi eller annat relevant område
 • ha minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet av momsfrågor och/eller frågor som rör bolagsbeskattning

Det är önskvärt om har erfarenhet av informations- och utbildningsinsatser, domstolsväsendet och/eller revision.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/884
Kontakt
 • Karin Nektman, sektionschef, 010-574 73 01
 • Jesper Österberg, HR-specialist rekrytering, 010-575 02 45
Facklig företrädare
 • Kerstin Nordström, facklig kontaktperson ST, 010-5798345
 • Åke Nilsson, facklig kontaktperson Saco, 010-574 27 18
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-24

Tillbaka till lediga jobb