Vill du arbeta med extern kommunikation med nyheter, Skatteverkets webbplats och med våra sociala medier? Gillar du att skapa kommunikation som väcker intresse, skapar förtroende och är användbar? Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta.

Om jobbet
Vi söker en erfaren och självgående person för ett vikariat som kommunikatör/webbredaktör. Du kommer att arbeta redaktionellt med webbplatsen skatteverket.se och i våra sociala medier. Du skriver redaktionella texter, t.ex. nyhetsnotiser, texter om Skatteverkets arbete och om tjänster som Skatteverket erbjuder privatpersoner och företagare. I arbetet ingår att skapa och underhålla webbsidor, att kvalitetsgranska innehåll och publicera i webbpubliceringsverktyget Sitevision. Det ingår redaktionellt arbete med Twitter, Facebook och andra sociala medier, administrera och svara på frågor från privatpersoner per mejl samt att analysera kommunikationsbehov. Du arbetar i teamet för press, sociala medier och webb på redaktionsenheten. Arbetet innebär många kontakter med experter i organisationen.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med övriga kommunikatörer och du bidrar till samordning av våra kommunikationsinsatser. Du sätter servicenivån högt och har en välutvecklad känsla för vad som väcker intresse och skapar förtroende hos våra målgrupper. Du är samhällsorienterad och har ett gott omdöme.

På kommunikationsavdelningen jobbar ett 50-tal medarbetare på flera orter i landet. Vi har det övergripande ansvaret för myndighetens externa och interna kommunikation, och vi lägger stor vikt vid att arbeta integrerat för att hålla ihop hela kommunikationsprocessen. Vi strävar alltid efter att på bästa sätt möta dagens och morgondagens behov hos våra målgrupper.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara driven och handlingskraftig, kunna rycka in där det behövs och trivas med att arbeta i team
 • ha lätt för att se helheten, prioritera och snabbt kunna sätta dig in i nya sammanhang och ämnen
 • ha lätt för att knyta kontakter och samarbeta med olika delar i en stor organisation.

Du ska även:

 • ha en akademisk utbildning inom området information/kommunikation, journalistik eller annan eftergymnasial utbildning som bedöms likvärdig
 • ha dokumenterad och aktuell erfarenhet av redaktionellt arbete och arbete som webbredaktör/kommunikatör
 • vara mycket skicklig i att skriva redaktionell text för webb och för sociala medier/kanaler
 • ha aktuell kunskap och erfarenhet av att arbeta med webbplatser och av att arbeta i sociala medier/kanaler
 • vara kompetent inom användbarhet och tillgänglighet på det digitala området
 • ha kunskap om inkluderande och normkritisk bildkommunikation
 • ha kunskap om och erfarenhet av att bedöma och använda bild och rörlig media.

Det är önskvärt att du har goda kunskaper i Sitevision. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta i team med större kommunikationsuppdrag.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 1 mars 2021.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/948
Kontakt
 • Anna Olderius, enhetschef, 010-572 35 78
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-574 93 69
Facklig företrädare
 • Viking Hermén, ST, 010-574 80 13
 • Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tillbaka till lediga jobb