Vill du vara Skatteverkets kontaktpunkt inom myndighetsgemensam utveckling och tillsammans med andra myndigheter, aktörer och kollegor, initiera, driva och samordna utvecklingsinitiativ? Då har du hittat rätt!

Om jobbet

Du är kontaktpunkt och samordnare för myndighetsgemensamt arbete samt myndighetens representant inom eSams samordningsgrupp.

Som kontaktpunkt inom myndigheten samordnar du, driver på och kommunicerar avseende myndighetens utveckling med fokus på myndighetsgemensamma utvecklingsinitiativ. Du är sammankallande för myndighetens forum för att samla, följa upp och driva olika myndighetsgemensamma utvecklingsinitiativ. Du har nära samarbete med den agila portföljstyrningen samt övriga områden inom den egna myndigheten för att säkra att de olika utvecklingsinitiativen är omhändertagna och har rätt förutsättningar. Du är även länk till ledningsgruppen avseende samordning av myndighetsgemensam utveckling.

Som representant inom eSams samordningsgrupp företräder du myndigheten och fungerar som kanal mellan myndigheten och eSam. Du medverkar på eSams samordningsmöten. Du bidrar i beredningen inför beslut av exempelvis övergripande verksamhetsinriktning och utvecklingsplan. Du ansvarar även för att koordinera Skatteverkets åtagande och medverkan samt samordna det interna arbetet inom myndigheten. Skatteverket har även ordförandeskap i eSams styrgrupp samt utvecklingsforum, där du arbetar för att myndighetens ledamot/ordförande är informerad om eSams arbete inför olika möten och forum.

Arbetet är myndighetsgemensamt och myndighetsövergripande varför du, tillsammans med kollegor från andra myndigheter och avdelningar , arbetar aktivt för att driva på myndigheten i syfte att prioriterade utvecklingsområden faktiskt levereras.

Du tillhör enheten för samordning av strategisk utveckling på avdelningen för ekonomi, styrning och analys med placering i Östersund, Umeå, Göteborg eller Solna. På vår enhet är vi 11 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha strategisk förmåga och helhetssyn
 • ha mycket god samarbetsförmåga
 • drivas av att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha erfarenhet av och förståelse för utvecklingsverksamhet i samverkan
 • ha erfarenhet av kommunikation på flera nivåer.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom en för tjänsten relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
 • flera års aktuell arbetslivserfarenhet av att driva och samordna strategiska utvecklingsfrågor
 • praktisk erfarenhet av att driva och leda myndighetsövergripande utveckling tillsammans med och inom eSam eller inom andra myndighetsgemensamma etablerade forum och initiativ
 • kännedom om eförvaltningsutvecklingen i Sverige och Europa
 • god kännedom om Skatteverkets verksamhet inklusive inriktning, agenda och prioriteringar.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i en stor och komplex organisation med att driva gemensamma utvecklingsfrågor.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund, Umeå, Göteborg eller Solna
Land Sverige
Referensnummer 2019/1057
Kontakt
 • Petra Thelander, enhetschef, 010-572 28 06
 • Mirjana Daneskär, hr-specialist rekrytering , 010-572 38 15
Facklig företrädare
 • Eva Eriksson, Saco, 010-571 85 47
 • Viking Hermén, ST , 010-574 80 13
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-10

Tillbaka till lediga jobb