Är du resultat- och kvalitetsinriktad och vill vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Som databasadministratör för SQL Server hos Skatteverket är du med och gör skillnad för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Låter det som något för dig? Tveka inte - sök idag!

Om jobbet
Vi arbetar ständigt med att förbättra och förnya vår it-miljö som består av Skatteverkets privata moln och ett stort landstäckande kontorsnät. Hela miljön hanteras internt av it-avdelningen.

Till it-service söker vi nu en DBA för SQL Server. Lämplig bakgrund är att du arbetat med drift eller förvaltning av SQL Server-databaser i större och komplexa miljöer och kan bidra med teknisk kompetens kring de senaste versionerna av produkten.

It-service ingår i it-avdelningen och erbjuder infrastruktur- och plattformstjänster med hög tillgänglighet för att möjliggöra kontakt med handläggare, medborgare och företag. Vi tillhandahåller också miljöer för utveckling och förvaltning av befintliga system.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
 • vara utvecklingsorienterad och nytänkande.

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning inom it
 • erfarenhet av SQL Server med betoning på infrastruktur och verktyg som SQL Server Management Studio, TSQL och Commvault
 • erfarenhet av drift och förvaltning i stora Windows-miljöer och verktyg som vRealize Automation (vRA), Powershell och System Center Operations Manager (SCOM)
 • erfarenhet av ITIL och ärendehanteringssystem som Service Manager.


Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1063
Kontakt
 • Jerker Moberg, sektionschef, 010-574 17 70
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, 010-572 31 99
 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-13

Tillbaka till lediga jobb