Är du en skicklig systemutvecklare med Javaprofil och som även har erfarenhet av C? Ta chansen och sök dig till en arbetsgivare som arbetar för att underlätta vardagen och skapa samhällsnytta för miljontals människor! Tillsammans har vi möjligheten att göra skillnad.

Om jobbet
Du kommer att arbeta i ett agilt team med erfarna kollegor där ni tillsammans planerar och ansvarar för leveransen i ert arbete. Varje medarbetare är lika viktig eftersom teamet löser uppgifter tillsammans, hela vägen från krav till produktionssättning.

Vår komplexa verksamhet och utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vi har flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bl.a. Red Hat Enterprise, Linux, ClearCase, Git, Oracle, SQL Developer. Tuxedo 12, WLS, C, Java, XML, SQL, Jenkins, JBehave, Eclipse, IntelliJ och Jira

Vi arbetar successivt med en teknisk transformation till mikrotjänstarkitektur på vår nya plattform Open shift, där vi arbetar med ytterligare tekniker som t.ex. Java 8, Gradle, Maven, Spring, REST, Angular och Kubernetes. I denna roll förväntas du inledningsvis arbeta med den äldre generationens applikationer för att så småningom realisera en förflyttning av de delarna till ny teknik och vår nya plattform.

Agila metoder har tillämpats inom delar av Skatteverket under en längre tid och nu pågår arbetet med att införa ett gemensamt agilt arbetssätt inom organisationen med hjälp av SAFe.

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng inom applikationsenhet 1 på it-avdelningen, med placering i Solna. Vi är professionella kollegor med olika erfarenheter och kompetenser som tillsammans bildar ett tvärfunktionellt team. Vi erbjuder dig ett ledarskap med fokus på tillit, vilket innebär att vi arbetar aktivt för att det ska finnas utrymme för din kreativitet och möjlighet till utveckling.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska

 • ha ett kommunikativt förhållningssätt och samarbetsförmåga
 • ha god struktur i ditt arbete
 • ha god analytisk förmåga
 • vara lösningsinriktad, se helheten och ha förmågan att tänka utanför det egna området och bidra till myndighetens bästa 
 • vara nyfiken, nytänkande och driva utveckling.

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning inom it och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom it
 • aktuell arbetslivserfarenhet av systemutveckling i Java
 • erfarenhet av C
 • erfarenhet av komplexa system i större organisationer
 • grundläggande Linux-kompetens
 • erfarenhet av agila metoder

Det är önskvärt att du har kunskaper av frontendutveckling, erfarenhet av testautomatisering, Oracledatabas, Oracle Weblogic Server, Git, Gradle, Maven eller liknande samt SAFe eller motsvarande ramverk.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare.  

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1070
Kontakt
 • Julia Halén, HR-specialist rekrytering, julia.halen@skatteverket.se
 • Sara Gårding, Sektionschef, 010-5742124
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Malin Westlie, Saco, malin.westlie@skatteverket.se
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-05

Tillbaka till lediga jobb