Är du jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 5 på folkbokföringsenhet mitt på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uppsala. På vår sektion är vi 28 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara noggrann
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 hp (120 poäng) inom juridik
 • flerårig erfarenhet från handläggning inom myndighet
 • erfarenhet av utredningsarbete.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från arbete med invandringsärenden inom folkbokföringen på Skatteverket. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av administrativ ärendehantering.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1071
Kontakt
 • Matilda Norelius, Sektionschef, 010-5745609
 • Charlotta Gotthardt, HR-specialist rekrytering, 010-5749094
Facklig företrädare
 • Jane Vahlund, ST, 010-5731695
 • Abdullahi Muddei, SACO, 010-5722930
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tillbaka till lediga jobb