Vill du vara med och underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Vår ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och fortsätta digitaliseringsresan. Är du engagerad, driven och analytisk kan du vara en av våra nya systemutvecklare i Östersund. Tillsammans har vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Om jobbet

Du kommer att arbeta i ett agilt team med erfarna kollegor där ni tillsammans planerar och ansvarar för leveransen i ert arbete. Varje medarbetare är lika viktig eftersom teamet löser uppgifter tillsammans, hela vägen från krav till produktionssättning.

Vår komplexa verksamhet och utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vi har flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Våra applikationer, både externa och interna ligger i webbmiljö och körs i RedHat Enterprise Linux (RHEL7) med Oracle produktfamilj, databas, applikationsserver och processmotor.

För versionshantering används Git och GitHub. För back-end utveckling används Java/J2EE och för front-end utveckling används bl a Angular. Nyutveckling går mot Redhat OCP.

Agila metoder har tillämpats inom delar av Skatteverket under en längre tid och nu pågår arbetet med att införa ett gemensamt agilt arbetssätt inom organisationen med hjälp av SAFe.

Vi är professionella kollegor med olika erfarenheter och kompetenser. Vi erbjuder dig ett ledarskap med fokus på tillit, vilket innebär att vi arbetar aktivt för att det ska finnas utrymme för din kreativitet, möjlighet till utveckling och eget ansvar

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng inom applikationsenhet 1 på it-avdelningen, med placering i Östersund – där vi är ca 65 personer. På Skatteverkets hela it-avdelning arbetar ca 800 personer.

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara nyfiken, nytänkande och vilja driva utveckling
 • ha ett kommunikativt förhållningssätt och god samarbetsförmåga
 • ha god struktur i ditt arbete och god analytisk förmåga
 • vara lösningsorienterad, se helheten och ha förmågan att tänka utanför det egna området och bidra till myndighetens bästa.

Du ska även ha:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT och/eller aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling
 • erfarenhet av komplexa system med många integrationer
 • grundläggande Linux-kompetens
 • Erfarenhet av agila metoder och ramverk.

Det är önskvärt att du har kunskaper både kring front- och backend-utveckling. Har du även avslutad högskoleutbildning inom IT är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av Continious Integration, automatiserade tester och verktyg som JBehave, Junit, Jenkins, Gradle eller liknande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. 

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1150
Kontakt
 • Marcuz Källqvist, HR-Specialist, Rekrytering, 010-574 91 67
 • Mariana Holmström, Sektionschef, 010-573 54 91
 • Birgitta Rhodin, Sektionschef, 010-575 01 29
Facklig företrädare
 • Veronica Edström, ST, 010-572 39 63
 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28
Publicerat 2020-01-13
Sista ansökningsdag 2020-02-02

Tillbaka till lediga jobb