Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör enhet 23, som har verksamhet i både Uddevalla och Skövde. Din placering är i Skövde. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
  • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
  • arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
  • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

  • en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller aktuell och relevant erfarenhet av kundservice där du besvarat inkommande frågor via telefon, e-post eller personliga möten. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik och/eller godkända högskolepoäng i skatterätt.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 2020-04-27 till 2020-08-28, med eventuell möjlighet till förlängning. Du jobbar heltid, men under april och maj månad finns det möjlighet att kombinera dina studier med arbetet som skattehandläggare då ledighet kan beviljas för tentamen, seminarium och föreläsningar efter avstämning med ansvarig chef. Under juni månad kan enstaka ledigheter beviljas för tentamen eller seminarium efter avstämning med ansvarig chef. Det förekommer gemensamma genomgångar och utbildningar med obligatorisk närvaro under april och maj månad.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-04-27
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1173
Kontakt
  • Mailkontakt, sommarjobb@skatteverket.se
  • Jonas Alexandersson, sektionschef, 010-5722175
Facklig företrädare
  • Åsa Winninge, ST, 010-5786874
  • Monica Ivarsson, SACO, 010-5772327
Publicerat 2020-01-14
Sista ansökningsdag 2020-02-02

Tillbaka till lediga jobb