Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Skatteavdelningen enhet 24 eller Storföretagsavdelningen Utlandsenheten och din placeringsort är Jönköping.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat men samtidigt vara en bra lagspelare
 • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor.
 • arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

 • en pågående eller nyligen avslutad akademisk utbildning om minst 180 högskolepoäng inom ekonomi eller juridik eller ha en pågående eller nyligen avslutad YH-utbildning om minst 400 poäng inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 20-04-27 till och med 20-08-28, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningen är på heltid. Under april och maj månad finns det möjlighet att kombinera dina studier med arbetet som skattehandläggare då ledighet kan beviljas för tentamen, seminarium och föreläsningar efter avstämning med ansvarig chef. Under juni månad kan enstaka ledigheter beviljas för tentamen eller seminarium efter avstämning med ansvarig chef. Det förekommer gemensamma genomgångar och utbildningar med obligatorisk närvaro under april och maj månad.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-04-27
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1180
Kontakt
 • Jan Nygård, Sektionschef , jan.nygard@skatteverket.se
 • Ann-Sofie Petersson Silva, Sektionschef, ann-sofie.petersson.silva@skatteverket.se
 • Linda Esping, Handläggare, linda.esping@skatteverket.se
 • Sommarjobb, sommarjobb@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Kristina Gerdin, SACO, kristina.gerdin@skatteverket.se
 • Kerstin Nordström, ST, kerstin.nordstrom@skatteverket.se
Publicerat 2020-01-07
Sista ansökningsdag 2020-01-27

Tillbaka till lediga jobb