Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef i första linjen har du en viktig roll i vår förändringsresa. Du är en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet
Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du kommer att leda en sektion med tillfälligt anställda sommarakademiker som kommer att arbeta med nationell och internationell inkomstbeskattning samt företagsregistrering. Du kommer också arbeta nära handledarna till sommarakademikerna samt nära övriga sektionschefer inom arbetsområdena.

Du är chef för en sektion på enhet 29 på skatteavdelningen i Malmö. Sektionen består av ca 18 medarbetare som arbetar tillfälligt som sommarakademiker på Skatteverket.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
 • kunna leda och fatta beslut
 • driva arbetet mot uppställda mål
 • visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
 • leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang
 • ha helhetssyn.

Du ska även ha:

 • avslutad högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom beskattningsområdet

 • aktuell arbetslivserfarenhet från Skatteverket inom inkomstbeskattning eller företagsregistrering

 • aktuell erfarenhet av ledaruppdrag som tex. handledare eller samordnare inom Skatteverket

Bra att veta
Anställningen och förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat under ca 6 månaders tid med önskemål om start i mars. Anställningen kan komma att förlängas.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mars 2020
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/100
Kontakt
 • Johan Lindström, enhetschef, 010-571 85 25
 • Hanna Kvarnholt, HR-specialist rekrytering, 010-574 93 93
Facklig företrädare
 • Maria Arveheim, ST, 010-574 91 74
 • Eva Wiberg, SACO, 010-573 75 41
Publicerat 2021-01-19
Sista ansökningsdag 2021-01-28

Tillbaka till lediga jobb