Är du intresserad av att genom kommunikation och dialog vara med och påverka hur våra skattemedel används? Trivs du med ett arbete där engagemang, kreativitet och eget ansvar är en viktig del? Tycker du att det är viktigt att arbeta för en sund konkurrens och motverka ekonomisk brottslighet inom den offentliga sektorn?

Nu har du en unik möjlighet att söka tjänsten som ”förebyggare” hos oss. Vi är en grupp handläggare inom Skatteverket som arbetar förebyggande mot offentliga aktörer och stora bolag genom att lyfta frågor som bl a berör upphandling, felaktiga utbetalningar och skatt som hållbarhet.

Om jobbet
Ditt uppdrag är att genom möten och dialoger riktat främst mot Sveriges offentliga och största privata aktörer främja att de genom sitt agerande verkar för en sund konkurrens och motverkar ekonomisk brottslighet. I det ingår även att utveckla och driva arbetet framåt genom egna initiativ och tillsammans med dina kollegor på bästa sätt stötta våra kunder i deras utvecklingsresa.

Arbetsuppgifterna är omväxlande, utvecklande och ställer höga krav på samarbete och en god kommunikativ förmåga samt att kunna förmedla nyttan i det vi gör till våra kunder. Att använda digitala arbetsredskap likväl som att möta en kund direkt är givetvis en viktig del av arbetet. Du planerar din egen arbetsdag både självständigt och i team där ni ger och får stöd av varandra.

På Skatteverket arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet och du kommer att ges stor möjlighet att vara med och påverka.

Din placering är Skattesektion 7 på storföretagsenhet 1 med placering Solna. Din sektion tillhör storföretagsavdelningen och har 14 medarbetare varav hälften sitter i Solna och arbetar med det förebyggande arbetet. Vi har även ca 20 kollegor som arbetar förebyggande i andra delar av landet.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

Vi söker dig som

  • har mycket god förmåga att kommunicera på ett sätt som skapar förtroende och utvecklar starka kundrelationer
  • är självständig, har initiativförmåga och ett starkt eget driv i arbetet
  • tar ansvar för helheten och ser det som utvecklande att samarbeta med andra 
  • bidrar med positiv energi och tänker lösning istället för problem när det oväntade sker
  • har goda språkkunskaper i svenska och gärna engelska i både tal och skrift

Du ska även ha:

akademisk utbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom t ex ekonomi, juridik eller kommunikation alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är önskvärt att du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från arbete med kommunikation i frågor kopplade till ekonomisk brottslighet, välfärdsbrott eller liknande. Alternativt har du arbetat med upphandlingsfrågor inom stora offentliga organisationer eller stora företag. Goda kunskaper om skatter, arbetsgivaravgifter och utländska bolag är också meriterande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Var med och gör samhället möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/871
Kontakt
  • Lars Högström, hr-specialist, 010-574 91 56
  • Veronika Cechal, Sektionschef, 010-574 33 37
Facklig företrädare
  • Sangar Maolod, ST, 010-5745972
  • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
Publicerat 2021-08-12
Sista ansökningsdag 2021-09-20

Tillbaka till lediga jobb