Är du intresserad av arbetsgivarfrågor och vill jobba i ett team som hanterar beskattningen av landets offentliga verksamhet? Är du ekonom, jurist eller har annan relevant erfarenhet gärna från arbete på en löneavdelning hos en större arbetsgivare? Vill du vara med och bidra till att skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? 

Om jobbet
Som skattehandläggare på storföretagsavdelningen får du ett omväxlande och lärorikt arbete där du tillsammans med dina kollegor arbetar med handläggning och utredningar inom arbetsgivarområdet för stora företag, statliga myndigheter, kommuner och regioner. I arbetet ingår, förutom kontroll, även att underlätta för företagen att göra rätt från början och att vara lyhörd för deras behov av vägledning och information. Detta kan periodvis innebära en tät kontakt och nära dialog med våra kunder.

För att lyckas i jobbet ska du vara prestigelös, analytisk och se kommunikation och samarbete som en viktig del av ditt arbete. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat med goda relationer och aktivt delta i utvecklingen av vårt arbete tillsammans med andra inom och utanför enheten.

Vi erbjuder dig ett arbete med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter som stimulerar till lärande och utveckling med en god balans mellan arbete och fritid.

På Storföretagsenhet 1 ansvarar vi för beskattningen av stora företag samt hela Sveriges offentliga verksamhet. Enheten har idag cirka 140 medarbetare fördelade på sju sektioner. Du tillhör Storföretagsenhet 1 med placering i Jönköping.

Storföretagsavdelningen är en av Skatteverkets tio avdelningar och har ca 1100 medarbetare på i flera orter i Sverige. Avdelningen ansvarar för punktskatter, utländska företag, stora företag och offentliga organisationer. I avdelningen ingår även Skattebrottsverksamheten och ansvaret för Skatteverkets internationella arbete.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och en förmåga att kommunicera på ett sätt som skapar förtroende
  • vara helhetsorienterad och kunna se orsakssamband
  • vara initiativtagande och utvecklingsinriktad
  • vara prestigelös och bra på att samarbeta för att nå gemensamma mål

Du ska även ha:

högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik alternativt utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis en löneavdelning hos en större arbetsgivare. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/872
Kontakt
  • Lars Högström, hr-specialist, 010-574 91 56
  • Veronika Cechal, Sektionschef, 010-574 33 37
Facklig företrädare
  • Åke Nilsson, SACO, 010-574 27 18
  • Sangar Maolod, ST, 010-5745972
Publicerat 2021-08-12
Sista ansökningsdag 2021-09-20

Tillbaka till lediga jobb